TV4-profilernas varning efter allvarliga händelserna: ”Lurad”

Varningen i Nyhetsmorgon

TV4 har blivit utsatta för bedragare som använder Nyhetsmorgon-profilernas namn för att sälja produkter på nätet. Nu går Jesper Börjesson och Rania Shemoun Olsson ut med en varning till tittarna.

Det var i februari som TV4-profilerna Jesper Börjesson, 48, och Jenny Strömstedt, 46, gick ut i sociala medier och dementerade uppgifter om att de ska sluta som programledare för Nyhetsmorgon. Bedragarna som spridit den falska informationen försökte även sälja diverse produkter i Jesper Börjesson och Jenny Strömstedts namn.

”Nej jag inte fått sparken från TV4 och nej jag gör inte reklam för konstiga piller som har med sexdriften att göra. Jag älskar mitt jobb! Det är förnedrande och kränkande att vara föremål för detta, skrev Jesper i ett inlägg på sitt Instagramkonto vid tillfället.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Jenny Strömstedt, som ofta syns i rutan tillsammans med sin parhäst Steffo Törnquist, 63, blev märkbart provocerad av ryktesspridningarna och skrev även hon ett inlägg på Instagram.

”Just nu cirkulerar en fejkartikel på nätet som påstår att att slutar på Tv4 för att börja sälja nån tramsig kräm. Folks! Jag meddelar härmed att jag icke tänker lämna mitt jobb inom den närmsta framtiden med mindre än att jag släpas ut ur studion”.

TV4-profilernas varning i Nyhetsmorgon

TV4 jobbar aktivt för att få bukt med bedragarna. Men trots detta verkar det som att problemet fortfarande är aktuellt. När Jesper Börjesson och Rania Shemoun Olsson, 43, var programledare för Nyhetsmorgon i måndags varnade de tittarna återigen för de falska kontona.

– Vi vill gärna påminna er där hemma om att det cirkulerar en mängd bluffmejl och oseriösa annonser i sociala medier och på andra platser på nätet, där vi påstås kränga olika produkter, säger Jesper Börjesson.

– Ja precis. Köp inte för risken är stor att du blir lurad. Vi gör inte reklam, och inte våra kollegor heller, tillägger Rania.

Programledarduon avslutar varningen med en uppmaning till de personer som lurats av bedragarna.

– Har du blivit drabbad ska du vända dig till Konsumentverket. Köp inte de här produkterna alltså, säger Rania Shemoun Olsson.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon efter beslutet i sändning

LÄS MER: TV4-tittarnas ilska efter avbrottet i Nyhetsmorgon: ”Trist”

FOTO: Patrik Österberg/TT, Instagram