TV4-profilens skräck efter farliga sjukdomen: "Det finns en dödsrisk"

Jenny Alversjö drabbades av den farliga sjukdomen denguefeber efter en semesterresa. Nu fruktar TV4-profilen att det ska hända igen. – Det vore inte bra alls, säger hon till Expressen.

Det var för sex år sedan som TV4-profilen Jenny Alversjö, 43, drabbades av det dödliga viruset denguefeber efter en semesterresa till Bali i Sydostasien. Två dygn efter att programledaren återvänt till Sverige fick hon plötsligt 41 graders feber och på bara några dagar till hade hon rasat tio kilo och tvingades till sondmatning.

– Jag trodde jag skulle dö när läkarna kom in och sa att de inte visste vad det var för fel på mig. Jag var riktigt, riktigt dålig. De ville hålla mig kvar över natten, har Jenny Alversjö sagt i ”Efter tio” som sänds i TV4.

Sjukdomen denguefeber är en influensaliknande febersjukdom där viruset sprids via myggor. Sjukdomen är generellt inte direkt dödlig, men ett fåtal personer drabbas av ett allvarligare tillstånd där de riskerar att dö.

För programledaren väntade en lång, lång rehabilitering och väg tillbaka – hon tappade sitt hår och bar löshår när hon medverkade i tv. Det tog ett helt år innan hon fullt var återställd. I dag fruktar TV4-profilen att drabbades av sjukdomen igen.

– Det är bra nu, det var flera år sedan. Men det tog väldigt lång tid, det tog ett år innan jag blev återställd. Vi får hoppas att jag inte får det igen. Det vore inte bra alls. Det finns en dödsrisk med denguefeber, säger Jenny till Expressen.

Sedan sjukdomen har programledaren också vidtagit nya åtgärder.

– Jag överdoserar myggmedel när jag är ute och reser, säger hon till tidningen.

Jenny Alversjö är programledare på TV4 och leder bland annat Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö är 43 år gammal. 

TV4-kollegorna Jesper Börjesson och Jenny Alversjö på Kristallengalan.

Jenny Alversjö på event för  Zetterberg Couture och Lily and Rose i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Jennys attack mot Steffo i TV4:”Väntar på att han ska säga upp sig”

LÄS OCKSÅ: Efter programledarens pik i Nyhetsmorgon – nu kräver Steffo en ursäkt

Foto: IBL, TV4