LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen slutar – Nyhetsmorgon-kollegorna säger farväl: ”Ett unikum”

26 maj, 2023 
Simon Lundh
Nyhetsmorgon
Bengt Magnusson avslutade sin fasta anställning på TV4 förra året.
Nu har kollegan tackats av för sin insats.
Något som TV4 kollegorna nyligen visade upp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Bengt Magnusson, 72, har varit en ständig profil i tv-rutan och på TV4:s redaktion sedan kanalen startade 1990. Där han agerat både som nyhetsankare och programledare för kanalens nyheter och föregångaren till nuvarande Nyhetsmorgon.

Bengt Magnusson lämnar TV4 efter 32 år

Efter 32 år i rutan meddelande Bengt den 28 december 2022 att han skulle avsluta alla sina uppdrag hos kanalen för att ägna sig åt sin familj.

Dock valde han att göra kortare inhopp hos sin arbetsgivare som frilansare. Vilket gjorde att vi fick se honom dyka upp ändå i rutan. Något som TV4:s programdirektör Viveka Hansson bekräftade för Hänt.

Bengt försvinner inte från rutan, detta är mer schematekniskt, han blir frilans. Bengt är oerhört uppskattad av oss och av tittarna, en lugn röst i nyhetshetsen. Bengt personifierar TV4, han bär vårt DNA, vår röst, en hel tv-epok. Jag är glad att han vill fortsätta!” , sa Viveka då.

Annons

Kollegornas stöd till Bengt efter att han lägger ner

Ett avslut brukar som sig bör bjuda på en avtackning. Något som Bengts kollega på TV4 Thomas Ritter, 46, visar upp på sin Instagram.

”Tack Bengan! Och tack för att du inte slutar helt, det hade vi nog inte klarat av riktigt.”, skriver Thomas på sitt konto.

Dem orden stämmer även flera andra TV4 profiler in. Några av dem har visat sin uppskattning till Bengt via Thomas inlägg.

”Precis så”, skriver programledaren Soraya Lavasani, 41, i en kommentar på inlägget.

Även programledaren Rania Shemoun, 47, tog till Instagram för att utrycka sin tacksamhet för Bengt.

”Denna man betyder troligen allt för TV4 och dess framgångsrika uppgång. Igår kväll fick vi fira och hylla Bengt Bengan Magnusson och överösa honom med kärlek!” skriver hon och fortsätter:

”Han är ett unikum - en blandning av proffsighet, journalistisk näsa, alltid med glimten i ögat och alltid oerhört vänlig. (noll divalater) Dessutom är Bengan en hejare på att lyfta och stötta. En av mina största förebilder som jag dessutom haft äran att jobba med. Nyp mig i armen! Sesan är ju Bengan så jäkla mysig också. Tack darling för alla höga och låga samtal, varma innerliga kramar, och apskratt! Don’t be a stranger, jag förväntar mig många comebacks.”, skriver hon.

Hänt har sökt Rania Shemoun för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons