TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Bengt Magnusson slutar på TV4 efter 32 år – nu bekräftar han beslutet

28 dec, 2022 
Bengt Magnusson
Nyhetsankaret Bengt Magnusson slutar på TV4-Nyheterna.
Detta efter 32 år i tv-rutan.
– Jag gör mitt sista schemalagda pass i dag, berättar han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Soraya Lavasani om festligheterna inför julaftonBrand logo
Soraya Lavasani om festligheterna inför julafton

Den folkkära TV4-profilen Bengt Magnusson, 72, gör nu sitt sista schemalagda pass på TV4-Nyheterna.

Detta efter att tv-tittaren kunnat se honom i rutan i 32 år. Sedan i början på 1990-talet har han stått för nyhetssändningarna och av kollegorna så kallas han för TV4:s pappa.

Nu berättar han själv att han gör sitt sista schemalagda pass på kanalen.

– Jag gör mitt sista schemalagda pass i dag, säger den folkkära programledaren och nyhetsankaret.

Drabbades av testikelcancer – började jobba halvtid

Bengt ledde den allra första 22-nyhetssändningen och har genom åren bland annat också lett Nyhetsmorgon och Vem vill bli miljonär?

Men tragiskt nog drabbades profilen av testikelcancer under våren 2015 och fick genomgå cellgiftsbehandling. I oktober samma år var han tillbaka i rutan och har sedan året därpå jobbat halvtid som nyhetsankare på TV4-nyheterna.

Annons

– Att jobba halvtid är något som fungerar utomordentligt för mig, berättade han då.

När Hänt når TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson berättar hon att tittarna lyckligtvis inte behöver säga farväl till Bengt för gott – han kommer nämligen hoppa in som frilansare då och då.

Bengt försvinner inte från rutan, detta är mer schematekniskt, han blir frilans. Bengt är oerhört uppskattad av oss och av tittarna, en lugn röst i nyhetshetsen. Bengt personifierar TV4, han bär vårt DNA, vår röst, en hel tv-epok. Jag är glad att han vill fortsätta!” säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4.

Bengt Magnussons karriär – började på Sveriges radio

Bengt har minst sagt ett imponerande cv och började sin långa karriär på Sveriges radio för att senare hoppa över till SVT där han ledde TV-sporten.

Men 1990 tog han alltså klivet över till TV4 och stannade resten av sin karriär och har 32 fina år i ryggen.

Annons

Samma år som han kämpade mot sin cancer var han julvärd på TV4. Bengt kan minst sagt se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär!

Även hans TV4-kollegor berättar om hur saknad han kommer vara på kanalen.

Det känns sorgligt att Bengt slutar, han har varit hela redaktionens klippa under alla år. Man skulle kunna kalla honom för ”TV4-Nyheternas pappa”. Vi kommer att sakna hans humor, kunskap och karakteristiska röst. Men jag förstår att allt har ett slut och att Bengt nu är redo för nya äventyr!” skriver Henrik Alsterdal i ett meddelande till Hänt.

Bengt är det bästa nyhetsankaret vi haft i Sverige och han har varit enormt viktig på TV4. Dessutom är han en väldigt fin arbetskamrat.” skriver Anders Pihlblad till Hänt.

FOTO: TV4

Annons