TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-profilen drabbad av cancer: "Jobbig period"

26 aug, 2017 
Lina Arvidsson
Efter en bilolycka upptäckte läkarna att Jan "Blondie" Hammarlöf hade en elakartad tumör. Direkt efter operationen tackade han ja till ”Biggest Loser VIP",
Annons

Jan Hammarlöf blev Farmen-Blondie med hela svenska folket i och med sin medverkan i ”Farmen” 2002. Han är nu aktuell i Kanal 5:s ”Biggest Loser VIP” som har premiär den 4 september.

I januari råkade Jan Hammarlöf ut för en bilolycka och fördes till sjukhus i ambulans. När läkarna röntgade honom för att kontrollera om han fått skador på nacke och rygg gjorde de en oväntad upptäckt.

– När de hade röntgat mig hittade de en tumör i min njure – en cancertumör – av ren slump, säger Jan Hammarlöf till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När han fått beskedet om tumören fick han vänta länge på besked om läget.

– Det var en väldigt jobbig period. Att vänta på att få bekräftat om den var elakartad eller godartad. Vecka efter vecka – man skapar så mycket griller i huvudet, säger Farmen-stjärnan.

Tumören var elakartad och Jan Hammarlöf opererades. Samtidigt kom förfrågan om han ville vara med i ”Biggest Loser VIP”, något han tackade ja till.

Annons

– Jag har alltid haft övervikt. Och jag kände att i stället för att gå hemma och må dåligt så var det här ett tillfälle att få träffa vänner och göra något – så man inte tänker på cancer hela tiden, berättar Jan Hammarlöf.

Nu väntar regelbundna kontroller för Jan Hammarlöf för att se att cancern inte kommer tillbaka.

– Det var tur i oturen att detta upptäcktes av en slump. Hade jag inte krockat hade det gått ännu längre tid innan det upptäcktes, säger Jan Hammarlöf.

FOTO: TV4, IBL

Annons