TV4-profilen Jenny Strömstedts ord efter kritiken

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Med över 200 000 följare på Instagram är Jenny Strömstedt ingen främling när det kommer till näthat.
När Hänt träffar TV4-profilen på galan ”Årets Nätängel” berättar hon hur hon tacklar detta.
– Jag är väldigt van, säger Jenny.

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, är en av programledarna för Nyhetsmorgon. Varje tisdag ser vi henne även i Brottsjournalen tillsammans med kriminologen Leif GW Persson, 74. Under hösten kommer Jenny att ha fullt upp då hon också spelar in nya avsnitt av Tillsammans med Strömstedts, som hon leder ihop med maken Niklas Strömstedt, 61.

Eftersom Jenny har många järn i elden syns hon inte lika mycket i Nyhetsmorgon som hon tidigare gjorde. När Hänt träffade TV4-profilen i september avslöjade hon anledningen till sin frånvaro i rutan.

– Jag har valt att gå in och göra de här lördagarna och då lägger man ner mer tid på det redaktionella arbetet och sådär. Så jag jobbar ju lika mycket. Men det går ju så himla bra för Nyhetsmorgon, vi har slagit tittarrekord på helgerna, så det är jättekul!, sa Jenny vid tillfället.

TV4-profilen Jenny Strömstedt berättar om näthatet

De tittare som inte kan få nog av Jenny Strömstedt kan glädjas åt att hon är väldigt aktiv i sociala medier. På Instagram har Jenny över 200 000 följare och hon delar nästintill dagligen med sig av bilder från sitt jobb och privatliv.

TV4-profilen hyllas ofta i sociala medier och i hennes kommentarsfält skickar fansen många kärleksfulla hälsningar. När Hänt träffar Jenny Strömstedt på galan ”Årets Nätängel” berättar hon att hon även får utstå en hel del näthat.

– Jag har jobbat så länge att jag är väldigt van och jag tycker att det är väldigt viktigt, eftersom jag har en plattform, att arbeta emot det här. Det tycker jag är viktigt, säger Jenny till Hänt.

Att Nyhetsmorgon-profilerna utsätts för näthat är ingenting nytt och enligt Jenny Strömstedt har både hon och TV4-kollegorna vant sig vid problemet.

– Jag tror att vi alla är väldigt vana vid det här. Det vi bidrar med är schysst journalistik och vettig bevakning och i våra egna forum lyfta andra människor och det tycker jag är jätteviktigt, säger hon.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4