Tittarna jublar efter inslaget med doktor Mikael i Nyhetsmorgon

Doktor Mikael hyllas av TV4-tittarna efter inslaget om sköldkörteln i Nyhetsmorgon.
Efter söndagens Nyhetsmorgon på TV4 hyllas doktor Mikael Sandström av tittarna.
”Du är ett föredöme”, skriver en tittare på programmets Facebook-sida.
Annons

Tv-doktorn Mikael Sandström, 61, är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon på TV4. För en del tittare är han mer känd som ”Soldoktorn” och är med i programmet för att svara på frågor om diverse sjukdomar och åkommor.

Annons

Under söndagen deltog han igen med programledaren Anders Pihlblad, 51. Dagens ämne var: Problem med sköldkörteln, och i programmet svarade doktorn på frågor som TV4-tittarna hade skickat in.

Annons

– Ni har fått skicka in frågor och det har varit rekordstort intresse. Vi har fått in över 1 600 frågor, sa Anders Pihlblad.

I programmet förklarade doktor Mikael att runt en halv miljon medicineras i Sverige idag – och han beskrev även vilka symptom man kan få om man har en underfunktion av sköldkörteln.

– Det finns en enorm mängd av symptom när man har underfunktion av sköldkörteln, förklarade han.

Sjukdomarna som är relaterade till sköldkörteln är många och enligt doktor Mikael kan de vara svåra att diagnostisera. De kan även vara svåra att behandla. Han tog sedan upp bland annat medicinsk behandling.

Annons

Hyllas av tittarna

På Facebook har Nyhetsmorgon publicerat inslaget med doktor Mikael från programmet och beskriver klippet med texten:

”Aldrig tidigare har tittarengagemanget varit så stort som när Doktor Mikael tar upp problematiken kring sköldkörteln. En liten rackare, på endast 20 gram, kan ställa till enorma besvär – och det är flest kvinnor som drabbas. Här svarar och förklarar Doktor Mikael på varför det är så svårt att diagnostisera och behandla för besvär med sköldkörteln.”

I inläggets kommentarsfält väller hyllningarna nu in till doktorn om hur duktig och påläst han är:

Annons

”Han fick fram även att lyssna på patienten som många av oss inte känner att vissa läkare gör. Så länge provsvaren ligger inom referens så ska vi må bra enligt vissa läkare. Men finns vi som inte gör det trots provsvaren. Det tog Dr Mikael upp väldigt bra. Tack”, skriver en.

”Tusen tack. Äntligen ett inslag där läkaren är påläst, och har större förståelse för alla de som inte blir hörda och fortsätter må dåligt. Bra att man lyfter de andra medicinerna utöver levaxin. Tack dr. Mikael. Du skapar hopp för säkert 100 000 människor med denna handikappande sjukdom”, skriver en annan.

”Tänk så befriande för så många patienter att få se och att du bekräftade den omfattande symtomlistan och att du vågade stå upp för alternativa behandlingsformer! Du är ett föredöme för den svenska läkarkåren!”, skriver ännu en.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…