Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-profilen Elton Eiranson i otäck cykelolycka – tackar sina hjältar

05 sep, 2018 
AvAgnethe Alm
Elton Eiranssons otäcka skada efter cykelolyckan.
Under den senaste veckan har Elton Eiranson synts med plåster i pannan Nyhetsmorgon. För Hänt berättar han om cykelolyckan som ledde till flera stygn i huvudet.
Annons

TV4 Sportens Elton Eiranson, 29, syns vanligen i rutan under Nyhetsmorgon på Tv4. Men skadorna efter en dramatisk cykelolycka gjorde att han blev tvungen att sjukskriva sig i tio dagar. Nu är han återigen tillbaka, men många tittare har uppmärksammat plåstret i hans panna.

– Jag var med om en cykelolycka för 2,5 vecka sedan ungefär och tvingades sy några stygn i pannan och bakhuvudet. Sex stygn i pannan och tre stygn i bakhuvudet, säger Elton Eiranson när Hänt ringer upp och frågar om anledningen till plåstret.

Det var vid Slussen i Stockholm som Elton Eiranson och en bil råkade krocka med varandra. Elton Eiranson berättar att han tyvärr inte bar någon hjälm och slog i marken. Höften och huvudet slog i och tv-profilen fick åka ambulans till akuten på Södersjukhuset i Stockholm, SöS.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag var lite chockad, men jag tappade inte medvetandet eller så. Jag var var klar hela tiden. Var inne på SöS ett par timmar och sydde och röntgade skallen, men det var inga inre skador, säger Elton Eiranson till Hänt.

En kille som var på plats hjälpte Elton. Han följde med i ambulansen och stannade med TV4-profilen hela natten.

– Han och hans flickvän ska ha en stor eloge, för hon kom dit sen till akuten på natten med rena kläder till mig och så skjutsade de hem mig vid halv fyra på morgonen. Så de ska ha en stor eloge – Robert och Sandra heter de. De var riktigt hjältar.

Efter olyckan har Elton Eiranson inte cyklat. Cykeln han hade vid tillfället fick sig en smäll och tanken är att köpa en ny, men upplevelsen har fått honom att tänka till inför framtida cykelturer.

– Jag hade tur, både vad det gällde smällarna mot huvudet och mot höften, för det har bara blivit yttre skador. Jag var rätt blåslagen på höften, men inget inre. Bilen körde ganska lugnt. Den hade stått still vid ett rödljus, så den hade bara kört några meter och såg inte att jag var på väg över på cykelbanan. Det var en ren olycka. Båda hade kanske kunnat vara lite mer uppmärksamma och undvika det, säger Elton.

Annons

Elton Eiranson berättar att han blev chockad precis när han slog i marken. Därför kände han inte till en början inte någon smärta.

– Jag kände inte riktigt att det gjorde särskilt ont och märkte inte att det blödde heller förrän jag satte mig ner. Folk kom ju fram och frågade hur läget var och då när jag satte mig ner insåg jag att det blödde en del och att det var en ordentlig smäll.

Han fortsätter:

– Man får sig en liten tankeställare. Det räcker att man slappnar av lite för mycket eller blir lite för självsäker och tror att det inte händer en själv. Som sagt, den här bilen hade inte ens särskilt hög fart utan hade bara kört några meter, men det var ändå tillräckligt. Man är ju väldigt oskyddad som cyklist mot en bil. Så det är en liten tankeställare att ta det lugnare och framför allt använda hjälm. Men på det stora hela är det väldigt bra, jag hade tur i oturen. Så det är ingen anledning till oro, avslutar han.

Se de otäcka bilderna efter olyckan här:

FOTO: TV4, privat

Annons