LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-profilen drabbades av dödlig sjukdom

14 dec, 2017 
AvJoakim Almén
TV4-profilen, ”Nyhetsmorgon”-ankaret Jenny Alversjö öppnar upp om den dödliga sjukdomen som kunde kostat hennes liv. – Jag trodde jag skulle dö, berättar hon i ”Efter tio i TV4”.
Annons

Vi är vana att se Jenny Alversjö, 43, som en av de profilerade programledarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Men livet kunde ha tett sig annorlunda. 2011 drabbades hon av denguefeber efter en semesterresa i Sydostasien.

– Jag trodde jag skulle dö när läkarna kom in och sa att de inte visste vad det var för fel på mig, säger Jenny Alversjö i “Efter tio” som sänds i TV4.

Alversjö var så sjuk att hon rasade tio kilo, inom loppet av ett par dygn, och sondmatades. Hon berättar att läkarna inte visste vad det var för fel på henne, och att hon till och med testades för blodcancer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kom in på S:t Göran och var riktigt, riktigt dålig. De ville hålla mig kvar över natten, berättar hon.

Tillslut kunde läkarna fastslå att det handlade om denguefeber, en influensaliknande febersjukdom där viruset sprids via myggor. Sjukdomen är generellt inte direkt dödlig, men ett fåtal personer drabbas av ett allvarligare tillstånd där de riskerar att dö.

Annons

För programledaren väntade en lång, lång rehabilitering och väg tillbaka – hon tappade sitt hår och bar löshår när hon medverkade i tv. Det tog ett helt år innan hon fullt var återställd.

– Jag är otroligt glad att myggjäveln bet just mig och inte något av barnen, säger programledaren och ger samtidigt sitt bästa tips hur man skydda sig mot dengufebern.

– Man ska skydda sig med myggmedel. Det ska stå DEET i innehållsförteckningen, det skyddar mot dengue, säger hon.

Annons