ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-profilen avslöjar sanningen – därför stormade han ut från tv-studion

03 okt, 2022 
Rolf och Soraya
Rolf Porseryd behövde hastigt avbryta sin medverkan i morgonens avsnitt av Nyhetsmorgon.
Nu berättar han vad det var som egentligen hände där i tv-studion.
Annons
Bonde-Henrik avslöjar bluffen i Bonde söker fru – det är hans riktiga titelBrand logo
Bonde-Henrik avslöjar bluffen i Bonde söker fru – det är hans riktiga titel

Det var under måndagens sändning av Nyhetsmorgon som utrikeskorrespondenten och TV4-profilen Rolf Porseryd, 75, plötsligt tvingades avbryta sändningen.

Rolf är ett ständigt återkommande ansikte i både Nyhetsmorgon och Efter fem. Så efter morgonens incident kände Efter fem-gänget att det var hög tid att reda ut vad som egentligen hände. Han ringdes då upp och medverkade i Efter fem-sändningen på länk. Lyckligtvis var han på benen igen.

– Ah härligt Rolf, skönt att du är på fötter igen, konstaterar Axel Pileby, 35, från studion.

Rolf Porseryd om framträdandet i Nyhetsmorgon

Men vad var det som egentligen hände där i Nyhetsmorgon när Rolf plötsligt sa att ”Vi får lugna oss här, jag måste ta mig härifrån”. Nu berättar han hur det ligger till:

Annons

– Jo men nummer ett, det är ju lite pinsamt när man nästan har hållit på i 50 år i etermedia branschen, så händer det liksom när man nästan går i mål att man måste bryta. Vi hade ju bara 30 sekunder kvar, men hade jag stannat kvar där så hade det blivit en obehaglig överraskning för alla, säger han i Efter fem och fortsätter:

– Så jag valde att dra mig tillbaka rätt snabbt och det var det bästa jag kunde göra. Och det visar att tv är också en del av verkligheten.

Därför tvingades Rolf Porseryd avbryta sin medverkan

Tillbaka till studion och Tilde de Paula Eby, 48, har en följdfråga.

– Det viktigaste för oss är ju att du mår bra nu?, frågar Tilde.

– Ja, jag har ju varit lite hängig och hostig i några dagar och så. Men det här kom plötsligt nu på morgonen, jag sov för lite och började må illa och så kom det bara plötsligt under själva sändningen, det var 11 minuter och vi var nästan framme och klara, svarar Rolf och fortsätter:

– Då kände jag att det går inte längre, jag måste bryta och tog mig ut snabbt. Och tog mig sedan hem rätt snabbt och har vilat mest och läst och lyssnat och tittat på er.

Slutet gott allting gott och Rolf tror att han är på banan snart igen.

– Men jag är nog på banan ganska snart, även om man inte är 70 längre, säger han och skrattar.

FOTO: TV4

Annons