ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-profilen Johan Maceus avslöjar okända uppgörelsen i Nyhetsmorgon

21 nov, 2022 
JOHAN MACEUS, NYHETSMORGON
Nyhetsmorgon har utvecklats otroligt mycket under årens lopp. Den senaste nyheten är att programmet är förlängt med två timmar så varje vardag sänds morgonshowen fram tills klockan 12.
Nu berättar TV4-profilen Johan Maceus om konceptet och upplägget som tittarna inte vet om.
Annons
Johan Macéus om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon är morgonshowen som många svenskar startar sina dagar med. För några veckor sedan fyllde Nyhetsmorgon 30 år och det firades såklart med dunder och brak i studion. Då blev det champagne och tårta och hela studion fylldes av konfetti.

Det har med andra ord gått 30 år sedan det första avsnittet av Nyhetsmorgon sändes och under dessa år har det minst sagt hänt ett och annat.

Först utvecklades konceptet till att även sända på helger och nu har nästa förändring skett; nämligen två timmar längre sändning varje vardag.

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter till Nyhetsmorgon

Den nya ändringen innebär att Nyhetsmorgon under veckodagarna kommer att pågå från 05:45 till 12:00. I samband med förändringen har dessutom två programledare tillkommit till ligan. I somras delade TV4 med sig av den stora nyheten att det är Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson som ansluter till gänget.

Annons

Vid det här laget har Rania och Thomas blivit välkända ansikten för TV4-tittarna och någon annan som också börjat synas till allt oftare är Johan Maceus.

När Hänt träffar Johan på premiären av Moa Gammels nya romcom Tack för senast berättar han sin åsikt om de nya tiderna.

– De nya tiderna är fantastiskt, för man jobbar ju faktiskt inte bara gruv-passet 03:00 utan man får sovmorgon ibland också och kan börja vid 07-tiden. Det är skönt att variera, bägge passen har ju sina fördelar, säger han till Hänt.

Johan Maceus om okända uppgörelsen i Nyhetsmorgon

Programmet är med andra ord två timmar längre nu än vanligt och det är ingen slump att saker och ting sker när de sker i programmet.

– Tidigt på morgonen är ju mer sådär nyhetstung, förmiddagen är ju lite mer avslappnat. Jag kör ju mest nyheter och oftast på morgonen är det ju mer utrikesnyheter och sedan på förmiddagen när allt börjar vakna i Sverige så blir det ett jäkla tempo där, förklarar Johan för Hänt.

Så det är en medveten tanke? Att ha lite mer lättsamt under förmiddagen?

– Ja så är det nog absolut, men samtidigt så får ju nyheterna mer och mer att göra in på förmiddagen. Då vaknar ju riksdagen, politikerna, presskonferenser och saker händer liksom.

FOTO: TV4

Annons