TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4 om kampen under inspelningarna av Robinson 2021

23 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Anders Öfvergård om kampen under nya Robinson – efter TV4:s stora förändring
Inspelningen för Robinson kommer vara väldigt annorlunda i år.
Nu berättar produktionen om den stora kampen mot corona.
"En mardröm", säger TV4.
Annons
Därför mörkar TV4 nya Robinson SverigeBrand logo
Därför mörkar TV4 nya Robinson Sverige

Inspelningarna av Robinson är snart i full gång, men till skillnad från tidigare år är det väldigt annorlunda. Programmet som i vanliga fall brukar utspela sig på den exotiska ön Fiji har nu bytt plats till ett betydligt kallare ställe. Inspelningen ska nämligen äga rum i den norra delen av Sverige, i tätorten Haparanda, och på grund av den pågående pandemin är det många extra åtgärder som måste tas till. Nu berättar TV4 om hur årets Robinson kommer att bli.

Robinson tidigare år

Varje år ses ett tjugotal nyfikna deltagare på den fina ön för att tävla om vem som blir vinnare av årets Robinson, och därmed åker hem med prispengarna med värde på en halv miljon kronor. Förra året var det kocken Michael Björklund som blev den stora vinnaren, och efter en lång resa med skratt, tårar och några tänder mindre fick han åka tillbaka till familjen som titulerad vinnare.

Michael Björklund i en grön t-shirt i Robinson 2020.
Vinnaren av Robinson 2020, Michael Björklund.

Deltagarna blir ofta väldigt nära under inspelningarna, och att kramas när man som grupp vinner eller att sova tätt intill varandra när det blir kallt hör inte till ovanligheten. Men i år kommer det bli annorlunda.

Annons

Vad som händer nu

Då corona inte har kommit till Haparanda i lika stor utsträckning som i Stockholm, tar tv-produktionen det här på största allvar och kommer göra allt för att inte riskera spridning av smittan.

– Vi måste få det här att funka. Det skulle vara en mardröm för alla om det inte gör det, säger TV4:s exekutiva producent Gustav Carlsson till Aftonbladet. 

Tillsammans med läkare har de satt upp extra hårda regler för att säkra deltagarna, produktionspersonalen och lokalinvånarna. Bland annat så har alla deltagare varit tvungna att sitta i karantän innan deras resa till Haparanda, och kommer vara tvungna att sitta i karantän i ytterligare två dygn väl på plats. Just nu sitter det 20 deltagare isolerade i väntan på att inspelningarna ska dra igång, i hotellet som enbart är avsatt för dem och produktionen.

– Fördelen med att vara här är att det är så pass stort att skulle nån bli sjuk så kan vi hålla dem på ett ställe, i egna rum, där läkarna har koll på dem hela tiden, säger programledaren Anders Öfvergård.

Anders Öfvergård är programledare för Robinson
Anders Öfvergård är programledare för Robinson.

Det kommer även vara stor skillnad i hur man förhåller sig till varandra i programmet. Bland annat så är tiden då man tröstade den som åker ut med en kram bara ett minne blott.

– Jag gillar ju fysisk närhet och gillar att ge nån som blivit utröstad en kram. Nu blir det inte så, säger Anders.

Men trots det är han nervös att det kommer råka hända ändå.

– Det är ju väldigt olämpligt att göra, men ingen är väl felfri så jag kommer säkert göra misstaget nån gång eller två.

FOTO: Tv4

Annons