TV4-mamman Madeleine Ilmruds oro efter dotterns insjuknande

11-barnsmamman Madeleine Ilmrud berättar om oron efter yngsta dotterns födsel.

För två månader sedan födde Madeleine Ilmrud sitt elfte barn. I ett inlägg på sin blogg skriver TV4-mamman att dottern har insjuknat och att hon oroar sig inför skolstarten.

Madeleine Ilmrud, 36, har åtta barn tillsammans med maken Mikael Ilmrud, 40, och har även tre barn från en tidigare relation. Familjen medverkade i flera års tid i programmet Familjen annorlunda på TV4 och tittarna fick då följa dem i deras vardag i Motala.

Det var i slutet av juni som yngsta dottern Livia-Leonore kom till världen och välkomnades av hela syskonskaran som består av Mathilde-Isabelle, 2, Emmylou, 5, Tuva-Li, 7, tvillingarna Charlie och Collin, 9, Adam, 11, Engla-Freja, 12, William, 15, Oliver, 19 och Victor, 21.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Det var länge många som undrade vad det yngsta tillskottet skulle heta och Madeleine Ilmrud har tidigare berättat för Hänt att familjen hade svårt att bestämma sig för ett namn. För ett par veckor sedan förklarade hon varför det till slut blev just Livia-Leonore.

Kärt barn har många namn, och som hon har många namn våran lilla glädjespridare. Jag var så säker på att det var en liten Leo jag väntade, allt tydde ju på att det var en liten pojke. Och jag har alltid sagt att får jag en pojke så ska han heta Leo. Och pushat verkligen för det namnet”, skriver hon på bloggen och fortsätter:

Barnen har sagt Livia hela tiden. Sedan Oliver sa det innan hon var född. Jag har gillat Leonore i flera år, och Mathilde heter ju faktiskt det i mellannamn. På sätt så får ju jag en liten ”Leo””.

Madeleine Ilmrud oroar sig för barnens skolstart

Som den flitiga bloggaren som elvabarnsmamman är skriver hon i ett nytt blogginlägg om den sista helgen innan skolstarten.

Planen var egentligen att närvara på ett bröllop men på grund av att den snart två månader gamla dotterns hälsotillstånd ändrades planerna i sista sekund.

”I lördags skulle vi åkt till Stockholm på bröllop. Men med stor sorg så fick jag meddela att vi inte kunde komma. Vi kände att vi ville vara på hemmaplan ifall L skulle bli sämre.”, skriver Madeleine.

Hon menar att de gått så långt att de nästan var helt redo att åka till Stockholm.

”Faktum var att vi hade gjort oss iordning, och var på väg att åka men sen ångrade oss. Typiskt att det ska komma förhinder, men vi får ta igen det och fira bröllopsparet på något annat sätt längre fram”, skriver Madeleine Ilmrud på bloggen.

Tv-profilen förklarar att dottern, som hon kallar Lilla L, har blivit förkyld.

”Det rosslar i bröstet och hon har det jobbigt när hon ska äta. Utan nässug och koksalt så hade amningen varit hundra gånger jobbigare. Ja då måste det väl ändå vara höst nu va?”, skriver Madeleine.

Samtidigt uttrycker Madeleine Ilmrud sin oro över vad skolstarten kommer innebära i veckan.

”Jag bävar för skolstarten imorgon, jag undrar hur lång tid det tar innan vi har flera sjuka barn hemma. Försöker vara positiv, såhär är det ju alltid när skolorna drar igång. Oundvikligt”, skriver Madeleine Ilmrud.

FOTO: TV4, privat