Madeleine Ilmrud om skräcken inför elfte förlossningen

Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmruds oro att föda sitt elfte barn för tidigt.

Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmrud blir snart mamma för elfte gången. I ett ärligt inlägg på sin blogg berättar hon nu om hur hennes senaste förlossning gjort henne orolig inför den kommande födseln.

Familjen Ilmrud blev en av Sveriges mest folkkära familjer i och med deras medverkan i Tv4-programmet Familjen annorlunda. Under åren i tv-rutan har familjen växt och i början av februari delade mamman i familjen, Madeleine Ilmrud, 36, med sig av nyheten att hon och maken Mikael Ilmrud, 40, återigen väntar tillökning.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

I ett blogginlägg berättade hon att hon är gravid med parets elfte barn. Sedan tidigare har de barnen Mathilde-IsabelleEmmylouTuva-Li, tvillingarna Charlie och CollinAdamEngla-FrejaWilliamOliver och Victor.

”Vi hade egentligen inte planerat att säga något ännu, det bara blev så. Många har reagerat positivt och det gör oss glada”, skrev hon då.

Det beräknade förlossningsdatumet börjar nu närma sig och Madeleine Ilmrud tänker tillbaka på sina tidigare förlossningar. I ett blogginlägg skriver hon om sin senaste förlossning, som inte kändes särskilt bra.

”Det var inte hemskt så på något sätt, det gick snabbt och smidigt när det väl kom igång. Men det var just det där med att barnmorskan inte ville lyssna på vad jag kände och ville. Jag ville inte ta hål på hinnorna utan vänta ut de ordentliga värkarna. Och när det enda alternativet då var att flytta på sig kände jag mig ”utkastad”. Det var hemskt!”, skriver Madeleine.

Förlossningen har satt sina spår

I efterhand har Madeleine insett att hon förmodligen drabbades av en förlossningsdepression efter födseln.

”Alla dom känslorna gjorde att jag mådde väldigt dåligt psykiskt efter förlossningen. Allt slutade med att vi i panik fick rusa tillbaka till förlossningen, det var inte roligt alls. Nu såhär efteråt så inser jag ju att jag antagligen fick en liten förlossningsdepression”.

Madeleine förklarar att hon är tacksam för att hon tidigare haft enkla och snabba förlossningar. Men känslorna efter hennes senaste förlossning har fått henne att känna oroskänslor inför den kommande förlossningen.

”Jag är glad och tacksam för att jag haft så enkla och snabba förlossningar. Dock så får det mig ju att tvivla på att det ska gå så bra ännu en gång. Jag försöker att blockera sådana tankar, men man får dom ibland i alla fall. Katastroftankar, sjukt jobbigt även om det är normalt att känns så ibland”‚ skriver hon.

LÄS MER: Gravida 10-barnsmamman Madeleine avslöjar könet på barnet

LÄS MER: TV4-mamman Madeleine Ilmrud: ”Ville jag skulle göra abort”

FOTO: TT/Stefan Jerrevång, Instagram