TV4-mamman Madeleine Ilmrud: "Ville jag skulle göra abort"

Madeleine Ilmrud från Familjen annorlunda

Familjen Annorlund-profilen Madeleine Ilmrud har fött tio barn. Nu berättar hon att hon fick rådet att göra en abort när hon blev gravid första gången.

Familjen Ilmrud blev Familjen Annorlunda med hela Sverige i och med deras medverkan i TV4-programmet med samma namn. Mamman i familjen, Madeleine Ilmrud, 36, har fött inte mindre än tio barn trots sin ringa ålder.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Nu har Madeleine Ilmrud publicerat ett blogginlägg där hon berättar om sitt mående just nu. Hon är mycket trött och har det kämpigt, skriver hon.

Jag är så fruktansvärt trött. Det är mycket just nu helt enkelt. Inte bara jobbiga stunder, men ni vet ju att vi haft och har det lite tufft just nu“, skriver Madeleine Ilmrud.

Hon berättar att hon inte orkat uppdatera bloggen så ofta och fått kommentarer från några av sina följare att hon bör skriva ofta om hon vill bibehålla sin populäritet.

För mig så handlar min blogg inte om popularitet, synas och höras mest för att få flest läsare. Även om min blogg är min inkomstkälla och mitt arbete så är jag faktiskt inte mer än människa, precis som vem som helst på sitt arbete. Blir man sjuk eller saker kommer emellan i livet som gör att man inte kan jobba så måste man ju ibland sjukskriva sig“, skriver hon.

Fick rådet att göra abort

I blogginlägget berättar också Madeleine Ilmrud att hennes äldsta barn, Victor, 19, flyttat och att det innebär en omställning, både för familjen och för sonen.

Men det går bra, han fixar det galant och jag hade ju inte trott något annat. Men det är en stor händelse i ens liv och nya kapitel skrivs. Lite vemodigt, jaha och där har jag ”gjort mitt”!?. Ni som vet ni vet, vi är alla olika och känner olika saker men för mig så har ju Victor varit min stora kamp i livet på något vis“, skriver hon.

När Madeleine väntade Victor var hon bara 15 år gammal. Hon fick då gå och prata med en kurator om graviditeten i och med sin ålder.

Hennes två alternativ som ekade i rummet om och om igen tände en förbannad glöd i mig som gjorde att jag aldrig skulle sluta kämpa för mitt barn. Antingen ansöker vi om en väldigt sen abort eller så kan du adoptera bort barnet! Nej jag bestämde mig omedelbart för att ingen av dom alternativen skulle passa mig. Jag har nog aldrig varit så rädd som jag var då. Där satt jag ensam i det där rummet och visste inget om livet förutom att jag skulle göra allt för mitt barn“, skriver Madeleine Ilmrud.

LÄS MER: TV4-mamman Madeleine Ilmruds nakenbild efter 10 barn

LÄS MER: Familjen Annorlunda-Matildas förvåning efter upptäckten

FOTO: