TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4-Elsas fråga gjorde att läkarna upptäckte cancern

08 mar, 2017 
https://image.hant.se/image-4944125?imageId=4944125&width=1320&height=689
Lina Linnros
En månad efter sin friskförklaring från cancern har Elsa Billgren börjat fundera över livet: "Tänk om jag inte självmant hade bett om ett cellprov vid återkontrollen efter min förlossning".
Annons

Elsa Billgren, 31, opererade efter ett cellprov bort sin livmoder. Under vintern har bloggläsarna kunnat följa Elsas resa från oro till glädjebesked.

Under tidens lopp är det många som frågat Elsa i kommentarerna om hur hon orkar gå igenom allt med en 6-månaders hemma? Nu väljer hon att svara på frågan:

“Ja. Inte jag heller. Jag fattar ingenting.”, skriver Elsa på sin blogg och fortsätter:

“Hur klarade jag det? Det är rätt enkelt. Dagarna gick. Min familj, Pontus och Lynn fanns nära. Det var det enda.”

Nu är när det nästan gått en månad sedan Elsa fick beskedet av läkarna att hon är frisk känner hon att hon börjat få distans till det hon gått igenom:

“Nu är jag där. Nu kan jag somna utan att ta hjälp eller hyperventilera. Jag nattar min bebis, jag lyfter på duntäcket, puffar upp kudden och släcker lampan. Sen minns jag inte mer, för jag är inte rädd. Jag bara somnar.”

Annons

Men tankarna och rädslan över vad som hade kunnat hända tar fortfarande över. Hon funderar bland annat på vad som hade hänt om om inte bett om cellprov eller om hon bott i ett annat land:

“Tänk om vi inte hade hunnit få Lynn. Tänk om jag inte självmant hade bett om ett cellprov vid återkontrollen efter min förlossning. Tänk om jag hade gått oftare och testat mig, typ varje år. Tänk om jag vaccinerat mig. Tänk om den suttit någon cm längre ner så man hade kunnat behålla livmodern. Tänk om jag bott i ett annat land. Tänk om det var Lynn som var sjuk. Tänk om.”

Elsa Billgren är mest känd från programmet Äntligen hemma. Hon gifte sig under 2010 med Pontus de Wolfe, 35, och tillsammans har de lilla sonen Lynn som föddes i slutet av juni 2016. Elsa är även dotter till de kända konstnärerna Ernst och Helena Billgren.

“Det mest intensiva året av mitt liv. Som jag klarade. Inte själv. Med en himla massa hjälp. Men dag för dag tog jag mig igenom det och jag lever. Och njuter. Känner allt det där jag lovade mig själv att jag skulle känna om jag fick leva.”, avslutar Elsa sitt blogginlägg med.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons