TV4 bekräftar att Robinson 2021 spelas in i Sverige

Anders Öfergård och Robinson 2020

Det blir ytterligare en säsong av TV4-succén Robinson.
Nu avslöjar kanalen den stora förändringen inför programmet, som kommer att sändas våren 2021.
– Väldigt påfrestande, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande.

Under våren fick TV4-tittarna följa en spännande säsong av Robinson. Det var många veckor med tuffa utmaningar, hård svält och konfliktfyllda relationer som väntade för de deltagande. När finalen på ön i Fiji till slut var kommen var det Michael Björklund, 44, som kammade hem vinsten.

Efter en spännande hinderbana mot Priya Svang, 27, och Clara Henry, 26, tog sig Michael i mål och lyckan var total. Vinsten tillägnade han sina barn Anton, 17 och Agnes, 14, och när Hänt pratade med honom i samband med vinsten kunde han fortfarande inte förstå att det var just han som hade vunnit Robinson 2020.

Spekulationerna om programmets framtid

Efter den spännande säsongen, som bjöd på både skratt och tårar, var det många som såg fram emot en ny säsong redan nu. Men på grund av coronaviruset och de restriktioner som viruset medfört väcktes snabbt en oro för om det skulle kunna komma att bli något program framöver.

Redan häromveckan spekulerades det i ifall TV4 plötsligt hade tänkt om. Enligt Dagens media fanns det  uppgifter kring att kanalen tänkt genomföra produktionen på hemmaplan.

TV4 bekräftar stora förändringen

Men det var inte förrän under lördagen som TV4 beslutade sig för att bekräfta uppgifterna. I ett pressmeddelande informerar nu kanalen att det blir stora förändringar för den kommande säsongen som kommer att spelas in i Sverige – närmare bestämt i Norrbottens skärgård.

– Givet rådande läge i världen har vi fått tänka nytt. Att vi nu placerar Robinson i Sveriges nordligaste skärgård känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar. Det kommer bli en unik upplevelse att för första gången se Robinson på hemmaplan, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, i pressmeddelandet.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Anders Öfvergård om beslutet

Det blir alltså inga kokosnötter och palmer i nästa års säsong utan istället får deltagarna klara sig på kottar och granris. Programmet fortsätter med Anders Öfvergård i spetsen och han ser glatt fram emot den nya inspelningsplatsen.

– Vi kommer bjuda på tuffa utmaningar i Norrbottens skärgård, med karga skärgårdsöar, unik natur och mörka hav. Att överleva och tävla i den krävande Norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet, säger Anders Öfvergård i pressmeddelandet.

FOTO: Linus Nilsson/TV4