LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4 avslöjar enorma bluffen i Masked singer – sjunger inte själva

19 apr, 2024 
En fråga som många ställer sig är om deltagarna i Masked singer sjunger på riktigt när de står på scen.
Så här ligger det till!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas kungligheten i Masked SingerBrand logo
Här avslöjas kungligheten i Masked Singer

Det har blivit dags för den fjärde omgången av Masked singer 2024 och det är mer spännande än någonsin!

För första gången sedan programmets start 2021 har nämligen inte listan över deltagarna läckt ut. En total lycka för TV4 såklart, att programmet äntligen kan få den uppmärksamhet det förtjänar.

Men en fråga som många tittare ställer sig varje år är om deltagarna egentligen sjunger på riktigt i sina masker. Många masker är ju nämligen lite ologiskt konstruerade, som till exempel att munnen egentligen är vid ögonen och så vidare.

Sanningen om mikrofonerna i Masked singer

Men nu kan Hänt reda ut hur det egentligen ligger till. Exekutiv producent Anika Beclijevski har förklarat för Expressen att alla karaktärer står på scen med en mikrofon i handen, men den är inte på....

Men faktum är att flera av de tävlande inte använder mikrofonen som de har i handen! Den är totalt avstängd och istället har profilerna dolda mikrofoner inuti sin mask.

Annons

”Maskerna är designade för att deltagarna ska kunna sjunga i dem. Därför har de skapats i samråd med vår ljudtekniker för att få till bästa möjliga ljud. Vissa av maskerna är konstruerade för att fungera bäst med handmick och andra för huvudmick, därför finns det i vissa masker en mikrofon under masken”, säger Anika Beclijevski.

Avslöjandet – då sjunger deltagarna live

När Hänt når en av årets deltagare berättar han om reglerna kring att sjunga live.

– Det där är nog en ganska hemlig sak, det tror jag inte att jag får avslöja, säger en av deltagarna i årets säsong till Hänt.

Men när man tar av sig masken är det väl live?

– Ja absolut!, säger personen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons