Ullared-Morgans hemliga hot mot Sjuan

Ikväll startar ”Biggest Loser VIP” i Sjuan. En av deltagarna är Morgan Karlsson, känd från programmet ”Ullared”. Men Morgans vara eller icke vara i programmet hängde länge löst – efter hans tuffa, och udda, krav på produktionen.

De som snusar vet att det kan vara en last med stort ”L”. Det har nu både ”Biggest Loser VIP”-produktionen och ”Ullared”-Morgan Karlsson, 44, fått erfara. Morgan berättar nu för Nöjesbladet att han vara nära att hoppa av – för att han inte tilläts snusa under inspelningen av programmet.

– När jag läste kontrakten så ringde jag och sa att jag inte kommer att åka med, Att jag hoppar av. Jag kan inte sluta snusa på 14 dagar. Det går inte. Jag har varit beroende av det i 20 år, säger han till Nöjesbladet.

Efter mycket om och men gick produktionen tillslut med på Morgans hårda krav. Han tilläts snusa under inspelningen, om än i ransonerad form.

– Jag fick ha snus med mig, ransonerat. De kom ut och matade mig som en hund, säger han.

Enligt  programmets exekutiva producent, Lotta Andersson, står det emellertid inte något om snusförbud i kontraktet.

– Men däremot önskar vi att de som medverkar i ”Biggest Loser” avstår från nikotinpreparat om det är möjligt och den informationen får de i ett välkomstbrev från produktionen, säger hon.

Nöjesbladet: Morgan säger att han fick sitt snus ransonerat av er, hur gick det till?

– Som jag har fått det förklarat för mig så innebar det att produktionen hade snus på produktionskontoret då deltagarna inte själva har möjlighet att åka och handla under inspelningen då de är isolerade från “verkligheten” under sin medverkan i Biggest Loser.

Allting löste sig dock tillslut, Morgan tilläts snusa under inspelningen och han valde att medverka i programmet.

– När vi förstod att det var snuset som stod mellan Morgan och hans möjlighet till en ny och förbättrad livsstil så gjorde vi bedömningen att det var viktigare att han fick chans att komma till slottet och starta den resan, än att han avbröt i förväg för att han var orolig för hur det skulle kunna bli att leva utan snus, säger Lotta Andersson.

Förutom Morgan Karlsson medverkar artisterna Anna Book, 46,  Camilla Henemark, 52, LouLou Lamotte, 36, predikanten och livscoachen Runar Sögaard, 50, kändisstylisten Jonas Hallberg, 46, och ”Farmen”-profilen Jan ”Blondie” Hammarlöf, 53, i programmet.

”Biggest Loser VIP” har premiär ikväll 21.00 på Sjuan. 

LÄS OCKSÅ: Morgan ville lämna Ullared – tuffa kravet för att stanna

LÄS OCKSÅ: Storbråket i Biggest Loser VIP: ”Var som ett dårhus”

Foto: IBL, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN