Tv-profilen om svåra uppväxten – låg inne på barnpsyk

21 sep, 2017 
https://image.hant.se/Lina_Ar-120x150.jpg.jpg?imageId=4948149&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Lina Arvidsson
Sportjournalisten Patrick Ekwall är aktuell med sin självbiografi ”Vill du så kan du”. I boken berättar han öppenhjärtigt om sin uppväxt i Malmö, sin frånvarande pappa och om hur han hamnade på psykiatrisk avdelning som fyraåring
Annons

Rutinerade sportprofilen Patrick Ekwall, 52, är en populär tv-personlighet och sportreporter. Men vägen dit har varit lång och krokig.

I sin nya självbiografi ”Vill du så kan du” berättar Patrick Ekwall om sin uppväxt i ett miljonprogram i Malmö, med en ensamstående mamma. Han hade praktiskt taget ingen relation alls med sin pappa. När Patrick själv fick barn ville han att hans pappa skulle engagera sig i att träffa dem. Men inget hände.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När pappan dog kände Patrick Ekwall ingen sorg.

– Jag tycker såklart att det var för jävligt. Jag var hans enda barn, han fick inga andra. Och jag tycker att det är rätt vidrigt att man låter ens barn komma i kläm för att man tycker illa om barnets mamma. Man får försöka se det positivt, jag har åtminstone tänkt att så kommer det aldrig bli med mina egna barn. De ska inte behöva må illa av den anledningen. Jag försöker i alla fall vara en hyfsat engagerad pappa, säger Patrik till Aftonbladet.

Annons

När Patrick var fyra år började han må dåligt. Det var så pass illa att han fick läggas in i flera dygn – på psykiatrisk avdelning för barn.

– Jag mådde väl inte bra helt enkelt, hur man nu kan märka det på en 4-5-åring. När jag skrev boken på nätterna kom det så mycket minnen och ett av dem var det här. Däremot har jag inte så mycket minnen av varför jag var där eller hur länge. Jag har låtit bli att ta reda på det också, säger Patrick Ekwall.

Tv-profilen berättar att han har svaga – fragmentariska – minnen av tiden, och han har valt att inte fråga sin mamma om tiden. Han lever idag med sin sambo Hannah Kindstrand, 35, och döttrarna Wilma, 18 och Tindra, 4, i en villa i Bromma.

För ett år sedan fick han sparken från jobbet på TV4 där han jobbat i 23 år, något han beskrev som “ett slag i ansiktet med ett baseballträ.

Foto: IBL

Annons