Patrick Ekwall får kicken: "Som ett slag i ansiktet med ett baseballträ"

Efter 23 år är det över. Patrick Ekwall får inte sitt kontrakt förnyat av TV4 och sporten och befinner sig i emotionellt kaos.

Patrick Ekwall, 51, har varit en stor profil på TV4 sedan de startade sina sportsändningar i början av 90-talet. Vi är vana att se honom rapportera om fotboll och han har varit kanalen trogen i 23 års tid trots att förfrågningar kommit från andra håll. Men efter att TV4-gruppen och C More i november förra året fått en ny sportchef har man börjat göra en del förändringar och vaskat om på redaktionerna.

Nu har man valt att inte förlänga Patricks frilanskontrakt.

– Jag kom in häromdagen och trodde att vi skulle prata om en förlängning och om hur en sådan eventuellt skulle se ut. Det var de beskeden jag fått tidigare. I stället så fick jag beskedet att de inte vill fortsätta, säger Patrick till Aftonbladet.

Patrick Ekwall måste hitta ett nytt jobb.

På frågan hur det känns svarar han:

– Som ett slag i ansiktet med ett baseballträ.

Patrick funderar på om den nya chefen inte tycker han är bra nog, men uttrycker att han skulle velat höra det direkt i så fall. Avtalet går ut om tre månader, sedan är hans tid på TV4 över. Den ärrade sportreportern beskriver känslostormen:

– 23 år som bara susar iväg. Det är ett emotionellt kaos.

Till tidningen Resumé säger han på frågan om varför han tror att han inte får vara kvar:

– Skälet som jag har fått höra är att TV4 gör någon sorts ny konstruktion kring hur man ska sända sportprogram. Hamna i en ny approach. Det är skälet jag fick.

Foto: IBL