LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tv-mammans kritik efter svåra förlossningen: "Jag var så arg"

03 apr, 2017 
Malin Ljung
Madeleine Ilmrud från "Familjen annorlunda" födde för en vecka sedan sitt tionde barn. Nu riktar hon skarp kritik mot hur hon behandlades under förlossningen.
Annons

När Madeline Ilmrud, 34, känd från “Familjen annorlunda”, tänker tillbaka på födseln av sitt tionde barn förra veckan trillar tårarna nedför hennes kinder.

Madeleine har sedan nyheten om bebisens födsel hintat om att förlossningen inte var en dans på rosor, och på sin blogg delar hon nu med sig av några händelser som gör henne både arg och ledsen.

TV4-profilen skriver att hon mitt under förlossningen, när hon var cirka 6-7 centimeter öppen, tvångsförflyttades från förlossningen till BB på grund av att hon vägrade punktera fosterhinnan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Detta trots att jag upprepade gånger berättade att jag kände att det var på gång och att jag inte alls ville flytta från förlossningen. Jag ville ta det i egen takt, i min kropps takt. För är det någon jag känner så är det mig själv, och utan att låta som ett proffs så kan jag med erfarenhet och med facit i hand säga att efter nio barn och ett tionde på väg så visste jag exakt”, skriver hon på sin blogg.

Annons

 

Madeleine var uppgiven och storgrät när hon flyttades till ett rum på BB. Det tog dock inte lång stund innan förlossningen drog igång och ökade i intensitet, men då kom nästa bakslag – på BB fann ingen lustgas.

“Jag var så arg som inte hade tillgång till den jävla lustgasen, och ledsen över att inte blivit hörd! Hornen växte upp ur pannan på mig och jag  tänkte för mig själv att jaha eftersom de skrev över mig hit så ska jag nog fasen föda mitt barn här! Vem flyttar egentligen en blivande tiobarnsmamma från förlossningen som är öppen 6 – 7 cm? Som dessutom hintat om att det är på gång och att det går fort!?“, skriver hon.

Madeleine och maken Mikael, 38, är nu hemma med sin nya dotter, som hittills inte fått något namn. Och storasyskonen Victor, 19, Oliver, 17, och William, 13, Engla-Freja, 10, Adam, 9, Charlie och Colin, 7, Tuva-Li, 4, och EmmyLou, 2, är överlyckliga.

FOTO: Ibl, Instagram

Annons