LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tuva Novotny om flytten till Sverige – därför lämnar hon Danmark

01 sep, 2023 
Simon Lundh
Tuva Novotny är tillsammans och har barn ihop med Alexander Skarsgård.
Samtidigt är hon bosatt i Köpenhamn.
Nu berättar hon om planerna på att flytta hem igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”Brand logo
Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”

Skådespelaren Tuva Novotny, 43, har en gedigen karriär bakom sig med flera stora serier och filmer som hon varit en del av. Nu är hon återigen aktuell. Denna gång i katastroffilmen Avgrunden som utspelar sig i Kiruna uppe i norra Sverige.

Tuva Novotny om stora skillnaden på Danmark och Sverige

Även om Tuva har blivit ett stort hushållsnamn här hemma i Sverige är hon dock inte bosatt i hemlandet. Sedan en tid tillbaka bor hon i Danmarks huvudstad Köpenhamn. Tuva medger att klimatet inom film skiljer sig mellan Sverige och grannlandet i syd. Något hon berättar i en intervju med Femina.

– Den stora stjärnan i Danmark är Jante. Du ska inte komma och tro att du är någonting. Det var en av orsakerna till att jag en gång flyttade dit. Jag var ung, hade gjort många roller, men jag tyckte det var fruktansvärt jobbigt att hela tiden möta sin offentliga yrkesroll. Föreställ dig att det hela tiden är folk som stirrar och tisslar, säger Tuva som dock har börjat få nya tankar.

Annons

Därför vill Tuva Novotny flytta hem till Sverige

Efter sin medverkan i den nya filmen och en lång inspelningsperiod i Sverige, så medger Tuva att det nu finns planer på att flytta hem till Sverige och komma närmare familjen.

– Drömmen är att flytta tillbaka till Sverige. Jag älskar att bo i Köpenhamn, men jag känner att jag vill vara närmare familjen. Under corona-pandemin hade ju Danmark en lands-lockdown och det kändes så synd att inte få träffa familjen.

Familjen som nu också består av den stora familjen Skarsgård som Tuva har blivit en del av. 2022 bekräftades det att Tuva och Alexander Skarsgård, 47, var ett par och senare bekräftades det även att paret hade fått sin första barn ihop.

FOTO: Roger Lundsten/Aftonbladet/TT, IMAGO/Frederic Kern

Annons