LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tuva Novotny lever under skydd – därför tvingas hon vara hemlig: ”Oro”

15 apr, 2024 
Maria Broberg
Skådespelerskan Tuva Novotny är aktuell i den nya tv-serien Allt och Eva.
Gällande sitt privatliv har Tuva alltid värnat om att hålla det hemligt från offentligheten.
I P4 berättar nu Tuva om anledningarna bakom till att hon vill hålla sitt liv så privat.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tuva Novotny berättar om den stora glädjen – familjens stödBrand logo
Tuva Novotny berättar om den stora glädjen – familjens stöd

Tuva Novotny, 44, är aktuell i den nya svensk-danska tv-serien Allt och Eva, som hon gör ihop med bland andra den folkkära skådespelerskan Sissela Kyle, 67.

På det privata planet är Tuva mer eller minde känd för att värna om det och hålla det så hemligt som möjligt från offentligheten. När hon besöker radioprogrammet P4 Extra – Gästen berättar hon om anledningarna till varför hon vill vara så privat.

Tuva Novotny har skyddat boende – anledningen bakom: ’’Stalkers’’

Det är sedan ett tag tillbaka känt att Tuva Novotny är ihop med Alexander Skarsgård, 47, och tillsammans har paret en son.

När programledaren Titti Schultz frågar Tuva om relationen bekräftar hon det ytterligare men väljer att inte berätta mer detaljer om förhållandet.

– Vi är ganska många som i nuläget utgår från att du lever tillsammans med Alexander Skarsgård?, frågar Titti i P4 Extra.

Annons

– Det kan ni utgå från, ja, svarar Tuva.

När Titti sedan frågar om hon och Alexander någonsin reflekterat över om det är bra att ha en relation eftersom de båda är offentliga personer, styr Tuva undan frågan och förtydligar att hon vill skilja på jobb och person.

– Jag tar med mig från det du sa om att vara en offentlig person – men jag är ingen offentlig person. Jag har ett jobb som syns, till viss del offentligt, berättar Tuva och fortsätter:

– I mitt jobb, i min bransch, så har man ibland stalkers, människor som kanske inte mår så bra, som kontaktar en på olika obehagliga sätt. Därav så har jag ibland haft skyddat boende, skyddat namn, även i Danmark.

Tuva Novotnys flytt till Sverige stöter på problem: ’’Säkerhetsskäl’’

I dagsläget bor Tuva Novotny i Danmark, men hon hon har planer på att snart flytta tillbaka till Sverige.

Men flytten hit har stött på problem. När Tuva skulle söka om skyddat boende i Sverige insåg hon att det var mycket svårare att ordna än vad hon trodde.

– Det gör ju att jag, och säkert många i min bransch, lever med en oro över att inte kunna få leva så privat som man vill, säger Tuva i radioprogrammet och fortsätter:

– Mitt jobb, mitt skådespelaryrke, och det som får mig nu att prata om den serien som kommer ut, det har ju ingenting med min privatperson att göra. Och den önskar jag ju hålla helt privat, för det behöver jag av många orsaker, bland annat för säkerhetsskäl.

FOTO: Naina Helén Jåma/TT, TV4 Play

Annons