TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Trots succén – därför förlorar Laila Bagge 4 miljoner per år

08 dec, 2017 
Laila Bagge är en av alla svenska kändisar som lanserat ett eget vin. Och efter dåligt förhandlande har hon nu insett att hon förlorar flera miljoner på det – varje år.
Annons

En hel drös svenska kändisar har försökt sig på att göra egna viner, och en av dem är Laila Bagge, 44. Tanken var god. Hon har lanserat ett vin som riktar sig till allergiker, och för henne skulle det innebära ett rejält lyft ekonomiskt. Hon skulle dra i flera miljoner om året, men så blev det inte. Den möjligheten förhandlade hon bort.

– Jag fick frågan att göra mitt eget vin, vilket jag tackade ja till. Då frågade de om jag vill ha procent eller fast arvode. Och i och med att jag inte visste hur det här skulle gå och jag har gjort så mycket ”procent-dealer”, så tänkte jag att något måste jag ju dra in kulor på. Så jag tar en fast ”fee” på det här, berättar hon i radioprogrammet ”Rix MorronZoo”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Då visste hon inte att vinet skulle bli en sådan succé. Så hon tackade och tog emot en fast summa på 200 000 kronor. Nu har hon räknat på hur mycket hon egentligen skulle ha tjäna om hon valt att ta ut procent istället. Fyra miljoner kronor, om året. Hur mycket det är per flaska orkar hon inte ens räkna ut.

– Det räcker väl med att jag missar fyra miljoner om året på det här jävla vinet, säger Laila Bagge.

Foto: Ibl

Annons