LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Tove Stykes nya ord om flickvännen Sanna

24 okt, 2020 
Tove Styrke visade i början av året upp sin flickvän Sanna för första gången.
Nu berättar hon mer om relationen och känslorna för sin flickvän.
Annons
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina SkifsBrand logo
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs

Tove Styrkes artistkarriär började när hon upptäcktes i Idol för över 10 år sedan.

Men trots att hon länge varit artist och levt i offentligheten så gillar hon att hålla sitt privatliv just privat. Då Tove är känd för sin mer anonyma sida blev flera chockade när hon valde att avslöja sin nya relation på en stor offentlig tillställning – hon dök nämligen upp med sin flickvän på Elle-galans röda matta.

Toves flickvän är musikern Sanna Sikborn Erixon. Sanna är gitarrist och låtskrivare och har som musiker turnerat med bland andra Tove Styrke, Veronica Maggio och Beatrice Eli.

När paret gick på röda mattan fick de såklart frågor från Elle-reportrarna på plats – som bland annat undrade hur länge de varit tillsammans:

– Ett tag..., svarade Tove svävande då men avslöjade hur de träffats:

– På jobbet, haha.

Samma kväll la även Tove ut en första bild på paret på Instagram.

”När din dejt är din faktiska dejt”, skrev Tove Styrke till en bild på paret på Instagram, följt av en hjärtemoji.

Annons

Nu berättar Tove mer om flickvännen Sanna i en ny intervju med Elle. Då berättar hon bland annat om beslutet att ta med flickvännen på den stora offentliga tillställningen.

– Jag tyckte det kändes fint. Att ta med sig en person på röda mattan på det sättet, säger hon med ett leende samtidigt som hon betonar ordet person och fortsätter:

– Jag har väldigt stark integritet och jag separerar mitt privatliv från min artistkarriär. Men av någon anledning kändes det bara roligt att få göra någonting tillsammans. Att det någon gång kan få överlappa lite. Det kändes som ett firande att få klä upp sig tillsammans och gå på gala.

Tove Styrke om sin läggning

Tove berättar vidare att hon gärna undviker att definiera sin eller andras läggning. Hennes texter är könsneutrala för att det ska vara lätt för alla att känna igen sig. Gällande begreppet ”att komma ut” säger hon till Elle:

– Ska jag behöva göra något sorts statement? Jag är kär i en person. Det känns som att jag ju aldrig sagt något annat heller. Det blir så konstigt. Som att man skulle ha suttit i en bur hela livet och nu har kommit ut. Jag har inte suttit i någon bur! Jag har varit mig själv hela tiden. Det är bara det att ni inte vetat allt om mig, säger hon och fortsätter:

– Om du inte är hetero måste du helt plötsligt förklara exakt vad du är, hur och var på skalan du faller. Jag vet inte ens själv! För mig är sexualitet och identitet så komplexa frågor. Jag vet ju inte vem jag är imorrn så hur ska jag kunna definiera mig själv med ett enda ord idag? Det måste få vara fritt!

FOTO: Magnus Andersson/TT/Karin Törnblom/TT

Annons