LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irvings ursäkt till Benjamin Ingrosso – efter orden i direktsändning

28 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Folkkäre Tony Irving har gjort succé som den syrlige jurymedlemmen i Let's dance.
Men nu berättar han om de gånger han varit tvungen att be om ursäkt för sina spetsiga kommentarer.
– Det har jag gjort två gånger, säger Tony Irving i A walk with the dog.

Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony IrvingBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony Irving

I det tredje avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos dansaren och tv-profilen Tony Irving, 55, hemma vid radhuset i Norrtälje utanför Stockholm. Tony Irving har blivit ansiktet utåt för TV4:s omåttligt populära dansprogram Let's dance och har genom sin roll sim juryordförande i programmet fått en plats i hjärtat hos svenska folket.

Men kändisskapet har inte bara fört med sig goda ting för Tony. Trots att han trivs i rampljuset och glada tittare gärna får komma fram och ta en bild eller prata en liten stund så har det som händer bakom hans rygg tagit allt hårdare på Tony. Under en period var han närmast besatt vid att läsa vad som skrevs om honom på internet.

– Nu för tiden gör jag det inte. Men det fanns en tid då jag googlade mig själv otroligt mycket. Jag var nästan fanatisk med att ha koll på vad som skrivs, var kommer mitt namn upp och i vilket sammanhang.

Annons

Tony Irving om näthatet efter Let's dance

När Tony för ett par år sedan gick igenom en konkurs hamnade dock livet på ända. Han mådde väldigt dåligt och det psykiska måendet var på botten. Istället för att skratta lite åt knäppa rykten och vilda spekulationer tog kommentarerna plötsligt väldigt personligt.

– Det skrevs väldigt mycket om min konkurs och när jag började läsa hur folk skrev och spekulerade så började jag bli arg. Jag ville gå in och svara folk.

Att ge sig in i den typen av diskussioner är dock sällan mödan värt och istället valde Tony att sluta läsa om sig själv. Trots det är Tony noga med att understryka att han oftast möts av glädje och kärlek när han omnämns i diverse kommentarsfält.

Annons

– Jag ska vara ärlig, många är väldigt snälla mot mig. Trots den personligheten som jag ha i tv. För i Let's dance har min personlighet varit den utstickande elaka gubben som kritiserar allt och säger saker som man tänker men aldrig borde säga, berättar Tony Irving i A walk with a dog.

Ursäkten till Benjamin Ingrosso

I programmet förklarar Tony att han flera gånger sagt saker i direktsändningen av Let's dance som han ångrat i efterhand – bara för att trätt på sig den roll som han trodde att tittarna vill ha.

Har du varit tvungen att be om ursäkt för det du sagt någon gång?

– Det har jag gjort två gånger. Jag bad om ursäkt till Benjamin Ingrosso för något som jag sa till honom och jag bad om ursäkt till.. gud nu har jag glömt hans namn, säger Tony innan han fortsätter:

– Björn Ranelid! Jag har inte glömt det, jag har förträngt det. För han förlät mig aldrig. Även när jag ringde och bad om ursäkt kunde han inte förlåta mig.

Idag har Tony valt att tackla sin uppgift som juryordförande på ett nytt sätt – och tar avstånd från den person han var tidigare.

– Idag kommenterar jag dansen. Deras prestation efter en arbetsinsats. Inte dem personligen. Det är jag väldigt mån om, säger Tony Irving i A walk with a dog.

FOTO: TT/Hänt

Annons