LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tony Irving om varför han lämnade familjen – bröt kontakten helt

27 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Tony Irving växte upp i ett religiöst hem på den engelska landsbygden.
Nu berättar han sanningen om varför han lämnade familjen.
– Jag skulle bara vara borta i sex månader, säger Tony Irving i A walk with a dog.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony IrvingBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony Irving

I det tredje avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos dansaren och tv-profilen Tony Irving, 55, hemma vid radhuset i Norrtälje utanför Stockholm. Tony Irving har blivit ansiktet utåt för TV4:s omåttligt populära dansprogram Let's dance och har genom sin roll sim juryordförande i programmet fått en plats i hjärtat hos svenska folket.

Men precis som hans charmiga svengelska avslöjar har Tony inte vuxit upp i Sverige. Han föddes i den lilla byn Ainsworth och växte upp i ett religiöst hem tillsammans med mamma, pappa och syskon. Att ta steget till att flytta till L.A var ingen självklarhet, snarare tvärtom.

– När jag stack så stack jag bara i sex månader. Jag skulle vara i L.A, dansa och sen komma tillbaka. Och nu snackar vi 80-talet så det var ovanligt att man fick en sån möjlighet. Men jag stannade i nästan tio år, säger Tony Irving i A walk with a dog.

Annons

Bröt kontakten med pappan

Att lämna kyrkan var inte heller något som Tony gjorde lättvindigt och än idag tror han på något men vill inte binda det till någon kyrka. För hans föräldrar var beskedet att Tony var homosexuell ett hårt slag mot deras tro – något som resulterade i att han och hans pappa bröt kontakten helt.

– Det var en period då jag och min pappa inte pratade. Han hade svårt att acceptera då jag kom ut ur garderoben men efter nästan fyra år så började vi hitta varandra igen. Och det har mest att göra med att han förändrades, berättar Tony.

Anledningen till att Tonys pappa kom på andra tankar är Tonys mamma som hela tiden valde att hålla nära kontakt med sonen.

Annons

– Min mor och jag pratade under hela tiden och hon hade sett till att han började ta tag i saker.

Går tillsammans i Stockholm Pride

Idag har Tony och hans pappa god kontakt och trots att det i stunden var smärtsamt har Tony stor respekt för den stora livsförändring som hans pappa gått igenom.

– Min pappas resa från att vara med i kyrkan och själv vara motståndare till homosexualitet – till att gå i Stockholms Pride med mig. Det är en otrolig resa han har gjort, säger Tony Irving i A walk with a dog.

Och sedan ett par år sedan har båda Tonys föräldrar valt att lämna kyrkan hemma i Storbritannien.

– Han fick två val, acceptera de här gamla sanningarna eller ta vara på något nytt. Och han valde att ta vara på det. Så idag har de lämnat kyrkan totalt.

Annons