LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irving om lögnen i Let's dance

28 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Efter alla år i Let's dance är det som tittare lätt att tro att man känner jurymedlemmen Tony Irving.
Men nu berättar Tony om lögnen i programmet.
– Det är en fasad, säger Tony Irving i Hänts A walk with the dog.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony IrvingBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony Irving

I det tredje avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos dansaren och tv-profilen Tony Irving, 55, hemma vid radhuset i Norrtälje utanför Stockholm. Tony Irving har blivit ansiktet utåt för TV4:s omåttligt populära dansprogram Let's dance och har genom sin roll sim juryordförande i programmet fått en plats i hjärtat hos svenska folket.

I över 15 år har han med kritiska ögon tittat på när stornamn som Agneta Sjödin, Steffo Törnquist och Jan Björklund dansat in i programmet. Fortfarande tycker Tony att det är en ynnest att få vara en del av Let's dance-familjen och trots att många av de andra jurymedlemmarna bytts ut genom åren sitter han säkert i sin stol – men så har det inte alltid varit.

– Jag skulle egentligen bara vara med bakom kamerorna. Men sen satte de mig i juryn och det bara fungerade, säger Tony till Hänt under inspelningen av A walk with the dog.

Annons

Tony Irving om lögnen

Trots att Tony idag är ett proffs framför kamerorna har hans roll inte alltid sett likadan ut. Tidigt i programmet bestämde han sig för att vara den kritiska betraktaren med syrliga kommentarer. Och det var också så han gjorde sig känd för svenska folket med sin charmiga svengelska.

I A walk with a dog berättar Tony Irving att han aldrig mötts av speciellt mycket ilska eller hat från tittarna men att han idag inser att hans roll i programmet var en lögn.

– Jag har haft väldigt mycket tur och har aldrig fått något hat. Trots att min personlighet I Let’s dance har varit den utstickande elaka gubben som kritiserar allt och säger saker som man tänker men aldrig borde säga, berättar han och fortsätter:

– Förut kunde jag säga saker som det jag sa om Elisabeth Höglund en gång i tiden. Då drog jag grova skämt om hennes bröst i förhållande till hennes kropp, och förstod det inte riktigt, men drog ändå skämtet. Det gjorde henne jättebesviken.

Annons

”Är en fasad”

Den som tror att de känner Tony efter att ha sett honom på tv tror dock fel. Personligheten som Tony länge satte på sig så snart kamerorna slogs på är något han själv känt sig tvungen till.

– Jag skapade den karaktären och den är mest en fasad av vad jag trodde att jag skulle göra arbetsmässigt. Men också det här att jag trodde inte att jag dög.

Sedan några säsonger tillbaka har dock Tony bytt stil totalt. Givetvis är han fortfarande kritisk i sin roll som domare – men några elaka kommentarer om deltagarnas person kommer det inte bli.

– Idag kommenterar jag dansen. Deras prestation efter en arbetsinsats. Inte dem personligen. Det är jag väldigt mån om.

FOTO: TV4/Hänt

Annons