tony irving

Tony Irving om kollegans avhopp i Let’s dance-juryn

Tony Irving

Juryn i Let's dance har förlorat en medlem.
Nu berättar Tony Irving om glädjen över att inte vara lika många i juryn som de tidigare var.
– Det är mycket bättre, jag får prata längre, säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin Kaspersen
0:51

Efter reklamen: Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin Kaspersen

(0:51)

Slå på ljud

Let's dance är TV4:s underhållningsprogram som kommit att bli en riktig långkörare. Just nu är vi inne på den 18:e säsongen av programmet som i år leds av David Lindgren och Kristin Kaspersen. Detta efter att Petra Mede tvingats hoppa av på grund av sina ryggsmärtor.

Jury-medlemmen lämnade – Tony Irvings lycka över beslutet

År efter år får nya svenska kändisar lära sig dans med hjälp av proffsdansare. Och precis som vanligt är det en jury som bedömmer deras färdigheter. När programmet började var det Maria Öhrman, Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving som juryn bestod av.

Inför säsong sex byttes Maria ut mot Isabel Edvardsson men sedan 2012 består juryn endast av tre personer. Än idag är det trion – Ann, Dermot och Tony som sitter på jury-platserna.

I en intervju med Hänt berättar nu jury-gänget om glädjen över att bara vara tre, de menar nämligen att det var positivt att den fjärde kollegan fick sluta.

Vad är skillnaden när man jobbar tre istället för fyra?

– Det är mycket bättre, jag får prata längre, säger Tony.

– Det finns en konstnärlighet som vi vill ha fram trots att det är idrott och tekniskt. Vi tre har olika sätt att tolka vår konstnärliga sida så när vi förmedlar det har vi tid att gå in på hur vi ser på dansen och vad vi vill att de ska utvecklas inom i dansen som inviduella jury-medlemmar. Inte bara att vi är en panel där två pratar för resterande. Det är jättebra.

Dermot Clemenger om att vara tre i juryn: ”Det blev lite konstigt”

Kollegan Dermot instämmer, genom att juryn idag bara består av tre personer får de alla mycket mer plats i programmet.

– När vi var fyra fick man välja om det var två som skulle prata åt gången så två fick inte prata. För programmet kan jag tycka att det blev lite konstigt ibland när man inte fick prata och sen gav en siffra. Man hade ingen referenspunkt eller publiken hade ingenting att referera till. Nu kan vi prata och backa upp våran kritik med en siffra. Det är lättare för publiken att förstå var vi kommer ifrån, säger Dermot.

FOTO: TV4/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN