paradise

Tone Sekelius reagerar starkt efter bilderna i tv: ”Vill lämna...”

Tone Sekelius

Tone Sekelius är just nu högaktuell i flera program.
Hon gjorde sin programledardebut i Paradise som precis avslutats efter en rafflande final.
Nu berättar hon om hur det är att se sig själv på tv.
– Det är lite jobbigt, säger hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jag har aldrig – Tone Sekelius
0:36

Efter reklamen: Jag har aldrig – Tone Sekelius

(0:36)

Slå på ljud

Paradise är slut för denna säsong och i slutet var det Pedro Lima, 29, och Linnéa Sagnil, 20, som stod som det vinnande paret. Spänningen var olidlig när paret stod mot varandra med en varsin guldkula i händerna. Skulle någon av dem kasta kulan? När allt skulle avgöras valde dock båda att avstå och istället dela på den halva miljonen som stod på spel.

Det var mycket nytt i denna säsong av Paradise. Formatet i detta program skiljer sig något från föregångaren Paradise Hotel, som fick hård kritik i sista säsongen. Paradise skulle vara en modern tappning med större fokus på jämlikhet och mångfald. Något annat som var nytt var programledaren Tone Sekelius, 25, som gjorde sin programledardebut. Tone har för många varit det självklara valet för nya Paradise då hon 2021 kom ut som transperson.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Tone Sekelius om att se sig själv i Paradise

När Hänt träffar Tone inför finalen av Paradise berättar hon om hur det är att se sig själv på tv när man genomgår en transition som hon gör nu.

– Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det är lite jobbigt. När det kommer till tv så är det jättemycket väntan, det är långa väntetider. Det är såhär vi spelade in det här i juni och det började sändas i oktober, och it's a lot. Man tänker i efterhand att det där hade jag kunnat göra bättre, för att jag har fått mer erfarenhet, säger Tone och fortsätter:

– Men det är också mycket utseendemässiga saker, jag gick igenom en bröstoperation i september till exempel. Jag är mitt uppe i en transition och det är mycket som händer på väldigt kort tid. Att se sig själv för ett halvår sedan kan vara lite sådär, jag vill lämna det bakom mig och gå vidare. Det har varit lite jobbigt för min del.

Tone Sekelius skrev historia i Melodifestivalen – nu gör hon comeback

Nu när Paradise är över för denna säsong har Tone fullt fokus på nästa stora sak, som för hennes del är Melodifestivalen. Det är andra gången som Tone deltar i Melodifestivalen, denna gång är det med med låten ”Rythm of my show”.

Förra året skrev hon historia när hon blev den första transpersonen någonsin att tävla i programmet. När Hänt träffade Tone inför hennes medverkan 2022 berättade hon om känslorna att representera transpersoner.

– Jag ser det definitivt som något speciellt, fastän jag kan känna att det är lite sent och att det inte hänt än, så är det fortfarande att det händer. Det gör mig skitglad att jag får vara den första och att jag får representera och att jag får motbevisa folk som har en helt skev bild av transpersoner, berättade Tone och fortsatte:

– Att få prata om det i ett av Sveriges absolut största program, det gör mig så ärad. Jag går in med vetskapen om att jag bara kan representera mig själv egentligen, jag kan representera transpersoner men inte på en individnivå.

Tone Sekelius bidrag är det som inleder Melodifestivalen, i deltävling ett, den fjärde februari i Göteborg.

FOTO: Viaplay, Hänt

FRÅN FÖRSTASIDAN