Tone Oppenstam ute ur fängelset - hennes första ord

Bytte ut sin flotta våning på Strandvägen mot en liten fängelsecell. Nu är Östermalmsladyn ute ur fängelset och här berättar hon exklusivt för Hänt om sina känslor.

I slutet av 2015 överlämnade Tone Bernadotte Oppenstam, 47, sig själv till kvinnofängelset Färingsö i Stockholm för att påbörja avtjäna sin fängelsedom på två år och nio månader för det mycket uppmärksammade skattebrott som på gått sedan 2010.

I förrgår släpptes hon fri och Hänt har varit i kontakt med Tone som är lycklig över att äntligen komma hem igen, men riktigt fri är hon inte ännu då hon fortfarande har fotboja. För Hänt berättar hon hur tacksam hon är gentemot fästmannen Niclas Johansson för att han tagit hand om om barnen Aston, 16, och November, 7, medan hon hon suttit inlåst:

– Gedigen uppskattning till min fästman Niclas för att du från det ena till det andra dygnet, som inbiten singelkille övertog min roll som förälder. Ödet förde oss samman och sedan dess har vi försökt reda ut förälskelsens alla hur och varför och skapat ett liv tillsammans. Det fanns dagar, månader och år som var fruktansvärt mörka, men vi överlevde trots allt och vi var inte ens gifta.

Tone-Oppenstam

Den största smärtan för Tone under den här tiden har varit att inte få ta hand om sina egna barn:

– Förlåt mina ögonstenar, Aston och November för all tid jag har förlorat med er.

Tone jobbar just nu på en självbiografi och tänker fortsätta hävda sin oskuld för att försöka få upprättelse.

Texten uppdateras fortlöpande.

LÄS OCKSÅ: Tone Oppenstam flyttas till nytt fängelse: ”Kan inte garantera hennes säkerhet”

LÄS OCKSÅ: Insydda Tone Oppenstam har fullt upp i fängelset: ”Jobbar på skrädderiet”

Av: Magdalena Divina Khodr, Ola Brising

Foto: IBL, Marie Therese Karlberg

SENASTE NYTT!