TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tone Oppenstam flyttas till nytt fängelse: "Kan inte garantera hennes säkerhet"

01 jun, 2016 
https://image.hant.se/image-4948280?imageId=4948280&width=1320&height=689
Linnéa Geijer
Tone Oppenstam, som avtjänar två år och nio månader i fängelse för skattebrott och grov bokföringsbrott, var nyligen ute på permission. Men det hon gjorde under permissen uppskattades inte av medfångarna.
Annons

Tone Oppenstam, 47, hann under sina första 24 timmar i frihet, ge flera intervjuer där hon uttalade sig om livet i fängelset, bland annat till Häntbloggen. Efter permissionen konfronterades Östermalmslady av sina medfångar.

– De blev inte arga, de blev däremot väldigt kränkta och ledsna, berättar en källa till Expressen.

Tone, som avtjänar ett två år och nio månader långt straff för skattebrott och grov bokföringsbrott, var frispråkig när hon talade ut i media om livet som intern. Hon sa bland annat att hennes medfångar har missbruksproblem och att det är konstanta konflikter på Färingsö anstalt. Hon sa också att hon inte litar på någon av sina medfångar.

Tone Öppenstam fick lov att flytta till nytt fängelse efter internt bråk.

Tones uttalande fick medfångarna att gå i taket som samlades och konfronterade realitystjärnan efter permissionen.

Annons

– De satt en större grupp i vardagsrummet. De ropade på Tone, bad henne komma, frågade varför hon har sagt si och så. Hon svarade inte på någonting, berättar källan.

Efter konfrontationen har kriminalvården beslutat att flytta Tone till anstalten Sagsjön utanför Göteborg.

Tone Oppenstam har under en längre tid känt sig hotad och utfryst. Efter att ha förekommit i media under sin senaste permission har detta eskalerat till en nivå där anstalten Färingsö inte längre bedömer att vi kan garantera hennes säkerhet“, skriver kriminalvården om sitt beslut.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons