LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tommy Nilsson om tiden då han inte prioriterade sina barn: ”Egotrippad”

18 jun, 2023 
Frida Eklöf
Tommy Nilsson har en framgångsrik karriär som artist.
För ett år sedan blev han pappa för sjätte gången.
Nu berättar han hur han varit som pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”Brand logo
Tommy Nilsson om att bli pappa som 62-åring: ”Ont”

Folkkära Tommy Nilssons, 63, karriär har präglats av framgångar ända sedan han slog igenom år 1987 med låten Allt som jag känner. Två år senare vann han Melodifestivalen med låten En dag.

Tommy har sex barn och det senaste tillskottet i familjen föddes i maj 2022 och för första gången i Tommys 63-åriga liv har han varit pappaledig.

– Det är klart att jag varit ledig med mina tidigare barn men det var första gången jag ringde till Försäkringskassan och bad om pappapengar, säger Tommy till Hemmets Journal.

Tommy Nilsson öppnar upp om erfarenheterna som pappa: ”Egotrippad”

Tommy fick sitt första barn när han var 19 år gammal, då föddes dottern Angelica. Mellan Tommys äldsta dotter Angelica och yngsta dottern Leona är åldersskillnaden hela 42 år.

Men Tommy har inte alltid haft det lätt som pappa. Eftersom han blev pappa i ung ålder samtidigt som han hade fullt upp med sin framgångsrika karriär, resulterade det i att han hade andra prioriteringar till skillnad från idag.

Annons

– Första dottern tog det flera år att lära känna. Jag bodde inte hemma då och det är en erfarenhet jag fått äta upp och jobba ikapp. Det har inte varit lätt alls och inneburit en hel del dåligt samvete, säger Tommy till Hemmets Journal och fortsätter:

– Jag var ju så mycket mer egotrippad då. Jag satte ofta mig själv och mitt jobb i första rummet. Jag drog jobbkortet till den jag levde med vid lite för dåliga tillfällen men förhoppningsvis lärde jag mig en hel del av det.

Tommy Nilsson har både barnbarn och barnbarnsbarn

– Barnbarnsbarnen har jag inte träffat så mycket. På grund av pandemin och de bor i Västerås. Vi träffades för några veckor sedan, barnbarnen träffar jag lite oftare. Det är mysigt såklart. Det är lite svårt att fatta ibland, ser man allihopa så tänker man ”det här är mitt fel”, sa Tommy skämtsamt till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons