ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Nilsson om pappalivet – svaret om fler barn: ”Lova...”

11 mar, 2023 
Tommy Nilsson
Tommy Nilsson är aktuell med Sverigeturnén Öppna din dörr.
När Hänt träffar artisten berättar han om publiken och musiken, men även känslorna över att bli pappa vid 62-års ålder och ifall han vill ha fler barn.
– Det är lite svårt att fatta ibland, säger Tommy Nilsson om alla sina barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theoz om relationen till Elov och Beny: ”Lite arg”Brand logo
Theoz om relationen till Elov och Beny: ”Lite arg”

Folkkära Tommy Nilssons karriär har präglats av framgångar. Han slog igenom stort år 1987 med Allt som jag känner och vann 1989 Melodifestivalen med låten En dag. Framgångarna fortsatte, Dina färger var blå släpptes och användes av Pripps i reklamfilmerna. Låten Öppna din dörr blev även årets låt på Svensktoppen 1994.

63-åringen har sex barn och har den senaste tiden varit pappaledig. Men nu ger sig den folkkära artisten ut på en efterlängtad Sverigeturné i landets kyrkor.

När Hänt träffar artisten berättar han om turnén, sin lojala publik och pappalivet.

Tommy Nilsson om fler barn och familjelivet: ”Det är lite svårt att fatta ibland”

Tommy och kärleken Linda Olsson blev i maj 2022 föräldrar till dottern Leona. Sedan tidigare har de sonen Tim och Tommy har även fyra barn från tidigare relationer. Den senaste tiden har han varit pappaledig och gjort enstaka spelningar.

Annons

– Familjen mår bra. Vi fick ju en liten dotter och det är tio månader sedan nu. Jag har varit pappaledig så jag har varit hemma egentligen sedan hon föddes. Jag tror att jag har gjort två eller tre spelningar på den här tiden. Det är fantastiskt, hur mysigt som helst men också skitjobbigt, säger Tommy Nilsson till Hänt.

Han är både morfar och gammelmorfar.

– Barnbarnsbarnen har jag inte träffat så mycket. På grund av pandemin och de bor i Västerås. Vi träffades för några veckor sedan, barnbarnen träffar jag lite oftare. Det är mysigt såklart. Det är lite svårt att fatta ibland, ser man allihopa så tänker man ”det här är mitt fel”, säger Tommy skämtsamt och skrattar.

Han fortsätter:

– När lilla Leona kom här då… Det var någon som sa till mig ”behöver vi fler människor i världen?”. Nej egentligen inte, men man behöver bättre människor.

Skulle du kunna tänka dig att skaffa fler barn?

– Nej! Nu är det nog, det kan jag faktiskt lova, säger Tommy och utbrister i skratt igen.

”Brukar bli en blandning av nytt och gammalt”, säger Tommy om sin turné.

Tommy om att vara ifrån familjen: ”Jag visar mina barn att man kan leva sin dröm”

Hur är det att vara ifrån familjen när man ger sig ut på turné såhär?

Annons

– Den här turnén är lite speciell, nu är jag borta i nästan två månader. Vi spelar varje dag nästan. Men jag funderar mycket på det, man har alltid haft dåligt samvete. Men jag kom på att det bästa jag kan göra om jag ska hålla på med detta som jag älskar, är duktig på och som är viktigt....

Han fortsätter:

– Om jag ska hålla på med det måste jag göra det till 100 procent. När jag kommer hem och berättar för mina barn att jag haft roligt känner jag att jag visar mina barn att man kan leva sin dröm.

Tommy om publiken och kyrkoturnén: ”De har följt med mig och är lika gamla som mig”

Genom att köra kyrkoturné kommer man publiken nära och får spela i mindre orter där artister kanske inte uppträder vanligtvis, berättar Tommy.

– Vi ska ut på en kyrkoturné. Jag har gjort det i några år, jag trivs bra med det, i det rummet. Det ligger nära publiken och det brukar bli väldigt fint. Scenografin är gratis och det är ofta väldigt vackra platser och man får komma ut till mindre städer. Det är mysigt, säger Tommy och fortsätter:

Annons

– Det är bra på sitt sätt, min publik är mellan 50-70 år kan jag tänka, fast jag gärna vill tro att de är yngre. De har följt med mig och är lika gamla som mig. Då finns det alternativ som konserthus, kanske krogshow eller kyrkor. Men framförallt att man får komma till mindre orter där det kanske inte kommer så mycket artister. Det är alltid fullt och trevligt.

Tommy Nilssons turné hade premiär den 28:e februari i Eslöv. Totalt 35 orter får besök och avslutas med final den 30:e april i Stockholm.

FOTO: TT / HÄNT TV/AMANDA GRIPENBERG

Annons