LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körbergs ilska mot kvinnliga artisten – infekterade bråket

27 apr, 2023 
Tommy Körberg
För över 2 år sedan uttalade sig Tommy Körberg om Jill Johnson – och hon verkade minst sagt ta illa vid sig.
För nu tar hon nämligen upp händelsen igen, och Tommy är inte sen på bollen.
– Vad är det för jävla dumheter? Be om ursäkt för vadå? Jag hade ju rätt, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”Brand logo
Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”

När coronaviruset härjade som mest var det en annorlunda vardag för oss alla. För artisterna innebar det bland annat inställda spelningar – vilket såklart påverkade även deras inkomst.

Jill Johnson var en som då passade på att ansöka om ett så kallat coronastöd, på 50 000 kronor. När detta hände 2020 fick hon stark kritik av bland annat Tommy Körberg. Nu talar hon ut om den tiden, och hur kritiken och hatet som kom efteråt tog hårt på henne.

– Jag har bearbetat detta jättemycket, det är den första och enda gången då jag fått hat och det gick så långt att jag fick bajspapper hemskickat i brevlådan. Det var grovt, jag var rädd och väldigt ledsen. Det var lite slump att jag blev måltavlan, vi var många som sökte de här bidragen, men Tommy Körberg hängde ut mig i Aftonbladet, det var i sig ledsamt, vi är ju kolleger och jag trodde att vi var vänner, säger Jill i en intervju med ETC.

Jill Johnson.
Jill Johnson.

Tommy Körbergs ord om kritiken – står fast vid sitt uttalande

När Expressen nu ringer upp Tommy, för att se hur han ser på sitt uttalande under 2020, säger han att han pratat med Jill om det:

Annons

– Hon ringde upp och frågade om jag hade sagt det och jag sa ”ja, jag sa det”. Jag tycker att det är förmätet att ha 12 miljoner på sitt konto och ta emot ett stöd som du inte behöver. Hon tyckte väl att jag var dum i huvudet.

På frågan om artisterna pratat med varandra sedan dess, säger han:

– Nej, vad ska man prata om? Hon har sitt liv och jag har mitt. Det är en liten skärmytsling, vi har sjungit ihop och så där men det är sånt som händer. Man kan inte gå omkring och vara vän med alla bara för att man är kolleger.

Han får även frågan om en ursäkt hade varit på sin plats, då Jill tagit illa upp. Tommy svarar då:

– Nej, vad är det för jävla dumheter? Be om ursäkt för vadå? Jag hade ju rätt, det var många som behövde de där pengarna, men inte hon. Teknikerna och alla som inte har sitt namn på affischerna, det var de som råkade mest illa ut och behövde de där pengarna. Men inte hon.

Jill Johnsons ord: ”Hänga ut mig som girig”

Jill säger i intervjun med ETC att hon tog väldigt illa upp av att bli uthängd som girig, som hon själv kallar det. Hon säger även att det inte bara var hon som drabbades av de inställda spelningarna, utan hela hennes band med flera.

– Att hänga ut mig som girig, jag som aldrig varit sjukskriven en enda dag, jag har aldrig vabbat för mina barn, aldrig utnyttjat ett bidrag i hela mitt liv. Så söker jag ett bidrag i ett system som inte tillåter alla att söka, vi var många som sökte bidrag för andra som inte kunde ansöka. Det är så att går inte jag till jobbet är det 25 personer som inte får någon inkomst.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/TT/Eero Hannukainen /TT

Annons