Tommy Körbergs ärliga ord efter åren i missbruk – "har slösat bort mycket"

Tommy Körberg har i sitt sit kämpat mot drog-och alkoholmissbruk, du talar han ut hur tuff julen är för honom och vädjar till svenska folket: "Drick vatten istället för alkohol"

Tommy Körberg, 69, har under flera år tampats med både drog- och alkoholmissbruk. I höstas berättade artisten att han helt slutat dricka alkohol när han gästade “Söndagsintervjun i P1”.

– Jag har lagt av att dricka alkohol. Det finns ju de som tar två glas och sen är det bra. Två glas vin för mig, det är två flaskor. Det går så fort så det finns inte, det går inte, säger Tommy i programmet.

Under lördagen gästade Tommy “Nyhetsmorgon” där han vädjar till folket att undvika alkoholen, speciellt när julen nalkas.

– På den tiden när jag drack mycket så var det mycket dricka på julen och alkoholen kring julen är ett sånt tema man bör tänka på och besinna sig över det för det är alltid barn framförallt som far illa när föräldrarna dricker för mycket, säger han i programmet.

Julen är delad för sångaren, men han vill att det ska handla om kärlek och inte om prylar.

– Julen är ett kluvet spektakel för mig, jag både vill och inte vill. Men har man barn så ska man anstränga sig. Sen ska julen vara i hjärtat och inte under granen.

Under det gångna året har många kollegor till Tommy somnat in, bland annat Gösta Ekman som blev 77 år gammal.

– Döden är ju där, Gösta var det alltid som sa tänk alltid på att du ska ha döden i byxfickan. Det finns inget kontrakt med livet det kan lägga ner när som helst, så ta till vara på det du har, säger Tommy och fortsätter:

– Vila mycket och drick vatten istället för alkohol, man har slösat bort mycket tid genom att dricka fel.

 

LÄS OCKSÅ: Tommy Körbergs fina hyllning på Hasse Alfredsons begravning: ”Precis i Hasses anda”

LÄS OCKSÅ: Tommy Körberg stoppas från att delta i ”Let’s dance”

Foto: Tv4, IBL

SENASTE NYTT!