LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körbergs skam – efter händelsen med barnen: ”Gick ju så långt..”

27 mar, 2024 
Tommy Körbergs liv har präglats av framgångar.
Men det dåliga samvetet för sina barn sitter djupt inrotat.
– Jag flydde ju från mig själv och allt jag tyckte jag representerade, att vara en beroendevarelse som inte ville möta sitt eget inre, säger han i den egna SVT-dokumentären.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen AntonBrand logo
Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen Anton

Tommy Körberg är en av Sveriges allra största musiker och artister. I nya SVT-dokumentären Därför sjunger jag – en film om Tommy Körberg skildras hans liv och artisten ger sin syn på åren i rampljuset.

Förutom enorm välgång under karriären har Tommys liv präglats av ett inre mörker. Ett mörker som bland annat ledde till att han tog till droger för att fly.

Tommy Körberg om sitt drogmissbruk: ”Smygande och förrädisk”

Tommy berättar att han famnade i mörkret på ett ohållbart sätt, det enda sättet för att komma ur sitt mörker var drogerna. Han åkte senare fast.

Annons

– Jag hade ju då kommit i kontakt med kokainet som var alldeles för bra och alldeles för dyrt. Det blev en tillvändning som var smygande och förrädisk. Och förenat då med det djupaste mörker, och det var ur det mörkret man ville ta sig och då var det ett perfekt hjälpmedel. När man tog kokain kunde man ju dricka alkohol, hur mycket som helst trodde man. Det där var ju ett ekorrhjul som accelererade, säger han i dokumentären och fortsätter:

– Jag såg ju till att jobbet kom först och sen tända på eller dricka, eller vad fan man gjorde. Det gick ju så långt att jag åkte fast. Det var en sorts välsigne att jag gjorde det för jag var ganska illa däran.

Tommy Körbergs skam – gripande orden om barnen

Tommy får även frågan om han har haft dåligt samvete för sina barn. Artisten blir då märkbart känslosam när han kommer in på sönerna Anton Körberg och Erland Körberg.

– Hela tiden, jag satt nu helt plötsligt och kom på Anton... Det kommer minnesbilder av vissa situationer. När Erlend var liten. Jag flydde ju från mig själv och allt jag tyckte jag representerade, att vara en beroendevarelse som inte ville möta sitt eget inre.

Annons
Tommy blir känslosam när han tänker tillbaka på den mörka tiden.FOTO: SVT
Tommys son Anton Körberg.FOTO: Jessica Gow/TT
Annons

FOTO: SVT

Annons