LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körberg dumpad: ”Hon var tvungen"

26 mar, 2024 
Tommy Körbergs mamma lämnade ifrån sig honom under första delen av hans uppväxt.
Nu berättar han om känslorna kring det.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen AntonBrand logo
Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen Anton

Tommy Körberg, 75, har haft några hektiska år bakom sig som präglats av sjukdomar. Men nu är han friskare än någonsin och i sommar ska han ut på sin efterlängtade turné Grand finale!.

Showen har fått namnet Tommy Körberg – Grand Finale!, men det är ingen avskedsturné på något vis utan det är en resumé av hans 50 år på scen.

– Ja, plus lite nytt och lite överraskningar. Jag brukar säga det att 'överraskning och igenkänning' brukar vara mitt "credo". Så de får lite av det de vill ha och så får de lite annat också, och så är det ett bra band, det är viktigt, förklarar han för Hänt.

Tommy Körberg om uppväxten

Tommy är som sagt väldigt pigg och kry och nu har han även gästat SVT-programmet Min sanning. I det programmet får kändisarna öppna upp rejält om sina liv och deras förflutna.

Annons

I programmet kommer de in på Tommys uppväxt och hans första år i livet tillbringade han med sin mormor och morfar.

”Längtade du efter din mamma?”, lyder en fråga till Tommy, eftersom han växte upp med morföräldrarna

– Ja det gjorde jag nog. Det gör väl alla barn.

Mamman dumpade Tommy: ”Hon var ju tvungen”

Det hela blir ganska hjärtskärande när Tommy berättar anledningen till varför han var tvungen att bo hos sin mormor och morfar.

– Jag var med dem tills mamma kom och hämtade mig för hon var ju tvungen att hitta en man. Pappa visste jag inte vem det var. Jag tippade på att han var sjöman, indian eller pirat eller nåt sånt där, säger Tommy och fortsätter:

– Han som hette Körberg var ju en “white knight in armour” som adopterade oss alla tre. Det var väldigt nobelt och ädelt av honom. Men han blev ju aldrig någon fadersfigur, jag kunde inte kalla honom pappa eller något sådant där.

Men över lag är Tommy stolt och glad över sin uppväxt, även om han tycker att han kanske borde ha pluggat lite mer...

– Jag uppfostrades av min mor, det finns ingenting att klaga på i min uppväxt. Mer än att den skulle vara lite annorlunda, men varför skulle jag vilja det?, säger Tommy och fortsätter:

– Att jag hade fått lugn och ro och fokus på att plugga mer. Men musiken kom ju och den var viktigare tyckte jag.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons