Tomas Ledins nya erkännande om relationen med hustrun

Tomas Ledin och hustrun Marie

Tomas Ledin och hustrun Marie har varit gifta sedan 1983.
Nu berättar artisten om relationen.
– Det är bara att vara tacksam, säger han.
Slå på ljud

Just nu laddar Tomas Ledin inför en stor sommarturné. Den folkkära artisten har hunnit bli 68 år men håller sig i en osedvanligt god form. I Expressen berättar Ledin att han aldrig tänker på vad han stoppar i sig, men att han håller sig aktiv, det varierar mellan att simma, spela tennis, åka skidor och gymma.

– Jag är som jag är. Min käre far och mor är båda 93 år, så jag kanske har nytta av bra gener. Jag tycker om att röra på mig, det har jag alltid gjort. När jag står på scen har jag ett behov av att känna mig rörlig, det gäller både privat och på scenen, säger Tomas som inte behöver att skriva musik längre för att klara sig ekonomisk.

Kärleken till hustrun Marie Ledin

Bankkontot är fyllt till bredden, likaså kärleken till hustrun Marie Ledin. Paret har varit gifta i 37 år.

Hur håller de då kärleken vid liv?

– Det är bara att vara tacksam för att det landat på ett bra sätt. Jag tror det kan spela in att hon är uppvuxen i den här branschen, det är lite annorlunda. Man reser mycket, och det finns ingen riktig vardag, som jag kan tänka mig att det gör i andra yrken. Sen är ju Marie världens bästa tjej.

Tomas Ledin om turnéminnena

Efter en lång karriär finns det vissa saker som sticker ut, som Rocktågsturnén i början av 90-talet med Niklas Strömstedt och Lena Philipsson.

– De gjorde ju sina egna konserter, men vid ett tillfälle gjorde jag och Lena en duett. Vi retades på scen, och plötsligt tog hon ett rejält grepp på mig mellan benen, minns Tomas Ledin och skrattar.

– Det var väldigt uppskattat av publiken. Kanske inte lika uppskattat av mig alla kvällar, för hon tog i ganska hårt ibland. När det var dags för gitarrsolot visste jag att jag låg illa till, säger han till Expressen.

I julas släpptes filmen En del av mitt hjärta som baseras på Ledins musik, något han känner en stor glädje och stolthet över. Länge trodde han inte projektet skulle bli av. Det var först när han kom till filminspelningen som han insåg att det skulle bli verklighet.

– När jag ser skådespelarna framföra låtarna så förstår jag att de här sångerna står ju på egna ben.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!