TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tomas Ledin bryter tystnaden om okända kampen – frun Maries stöd

26 maj, 2022 
MARIE LEDIN, TOMAS LEDIN
Tomas Ledin och hustrun Marie har varit gifta i 38 år. Nu berättar han om depressionen och det stora stödet från hustrun.
– Hon var den vuxna, säger Tomas Ledin i podden Hundåren.
Annons
Allt om Tomas LedinBrand logo
Allt om Tomas Ledin

Tomas Ledin, 70, och Marie Ledin, 65, har varit gifta i 38 år. Tillsammans har de sönerna John och Theo.

Tomas har tidigare förklarat om vad han tror är nyckeln till deras långa och lyckliga förhållande.

– Hon har kunnat förverkliga sig själv och jag också. Vi har inte begränsat varandra på något vis så. Och på grund av det så har vi också varit ifrån varandra, inte speciellt långa perioder, men ändå. Det är inte nödvändigt att vi ska sitta i knät på varandra varje dag, har Tomas Ledin tidigare sagt i Framgångspodden.

Tomas Ledin om äktenskapet med Marie Ledin

Trots ett stabilt förhållande i dag så var starten desto tuffare för Tomas och Marie. Maries pappa är den numera avlidna Stig ”Stikkan” Anderson, låtskrivare och manager till Abba. Tomas har tidigare berättat att han inte var speciellt förtjust över att få Tomas som svärson.

Annons

– Han var otroligt misstänksam när den där popsångaren var tillsammans med hans lilla prinsessa, hans enda dotter, sa Tomas Ledin i Framgångspodden.

Men paret kilade stadigt och Tomas karriär gick som på räls. Men plötsligt tog det stopp, närmare bestämt år 1984.

– Lite som att gå in i väggen, eller om det är en mitt-i-livet-kris, säger Tomas i podden Hundåren.

Samma sommar meddelade Tomas Ledin under en konsert att han lägger ner artistkarriären helt och hållet. Något som han idag kan känna var ett lite förhastat beslut.

Tomas Ledin om depressionen – stödet från Marie

Hur som helst så var det mycket vid den här tidpunkten och jakten på en internationell karriär hade till slut tagit knäcken på honom.

– Jag fick en depression. Men jag kanske var deprimerad redan innan jag slutade. Det där åt på mig, att det inte funkade. Då säger jag att det inte funkade, för det var det internationella som inte funkade. I Sverige kände jag mig ju väldigt uppskattad, säger Tomas Ledin och fortsätter:

Annons

– Ganska snabbt gick jag in i ett komaläge där jag sov bort dagarna. Jag måste ha varit ohyggligt utarbetad.

Som tur var fanns hustrun Marie vid hans sida och nu berättar Tomas om det fantastiska stödet från henne.

– Hon var nog den som tog det lugnast. Hon var den som var den vuxna i rummet, i alla fall hemma hos oss. Medan jag bara deppade ur och bara låg och tittade i taket så sa hon till mig: Men Tomas, låt det ta lite tid, det kommer bli bra det här, säger han i Hundåren.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons