Kritikstorm efter Steffos beteende i tv – uttalandet får tittarna att se rött

STEFFO TÖRNQUIST

Under morgonens avsnitt av Nyhetsmorgon snackades det om gåslever. Programledaren Steffo Törnquist var insatt i diskussionen och nu kritiseras han starkt för sina uttalanden.
”Skäms Steffo!”, skriver en tittare.
0:28

Efter reklamen: Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”

(0:28)

Slå på ljud

Steffo Törnquist, 66, är en av de stora legenderna på Nyhetsmorgon, TV4:s långkörare och ett av de mest populära programmen.

Steffo har arbetat på kanalen sedan start och har dessutom haft egna program genom åren. Men främst ser vi honom i Nyhetsmorgon två dagar i veckan, ofta tillsammans med kollegorna Maria Forsblom, 35, eller Sofia Geite, 40.

Steffo har tidigare berättat att han fullkomligt älskar sitt jobb och trots att han egentligen kommit in i den klassiska pensions-åldern så finns det inget som kan stoppa honom. Nyligen fick han dock ett otäckt besked som tvingar honom till operation.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffo Törnquist kritiseras efter orden i Nyhetsmorgon

På Kristi himmelsfärd morgon var det jobb som stod på agendan för Steffo. I programmet kom de däremot in på ett känsligt ämne, nämligen gåslever.

Nu kritiseras Steffo av tittarna för att ha haft dubbelmoral när han pratade om djuret.

”Hur länge ska Steffo fortsätta med sitt raljerande/översitteri? Har han verkligen inte förstått hur gåslever tillverkas???”, skriver en tittare.

Lotta Engbergs stora glädjebesked: ”Äntligen”

”Men det kanske är dags att sluta hymla. När det gäller gässen är grymheten och cynismen så total att det är svårt att ta in. Inte bara utsätts de för att fjädrarna slits av deras kroppar, de tvångsmatas dessutom med ett kallt stålrör rakt ner i halsen för att producera en annan lyxvara: gåslever. De avsedda skadorna av denna tvångsmatning är att gåsens lever sväller till tio gånger sin normala storlek, vilket gör den lagom fet och len för att passa mänskliga läckergommar. De mindre avsiktliga skadorna är sprucken matstrupe, invärtes sår, trängda inre organ, svårighet att andas, utslag och sår. Gåsen slaktas strax innan levern blivit så stor att den nästan spricker. Detta djurplågeri är förbjudet i Sverige, men försäljningen av produkter framställda på detta vis är däremot fullt tillåten. Vi är inte ensamma om denna dubbelmoral. Skäms Steffo!!!”, skriver en annan.

Tittarnas uppmaning till Steffo Törnquist

Nu uppmanas Steffo till att googla hur det egentligen går till när gåslever tillverkas och om han fortfarande står för sina ord efter det.

”Jag föreslår att alla googlar foton på hur gåslever tillverkas för att ätas av människor. Ett övergrepp på djur utan gränser. Inom loppet av ett par sekunders tvångsmatas djuret med ett halvt kg föda för att manipulera levern till en grotesk tillväxt, flera gånger om dagen. Vill du ha ett rör nerkört i halsen när någon håller fast dig och kör ned mat i magen? Gör ej reklam för djurplågeri snälla”, skriver en person.

”Gåslever tas fram på det mest brutala sätt för gåsen. Gåsen tvångsmatas med mat den inte tål och inte vill ha för att levern ska bli sjuk och uppenbarligen god. Kan ni inte sluta idealisera gåslevern? Snälla.”, skriver en annan.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!