Steffo Törnquists skrämmande hälsobesked – tvingad till operation

Steffo

Folkkära Steffo Törnquist är en av Nyhetsmorgons programledare som ofta bjuder till!
Men nu berättar han om bakslaget som gör att han tvingas till operation.
– Helt jävla förstörda, säger han till Expressen.
0:28

Efter reklamen: Steffo Törnquists egna ord om Jenny Strömstedt: ”Klantig”

(0:28)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är långköraren på TV4 som tillhör ett av de mest populära programmen. Olika programledare har tagit plats genom åren och en av pionjärerna är ingen mindre än journalisten Steffo Törnquist.

Han har arbetat på kanalen sedan start och har dessutom haft egna program genom åren. Men främst ser vi honom i Nyhetsmorgon två dagar i veckan, ofta tillsammans med kollegorna Maria Forsblom eller Sofia Geite.

Men nu berättar den folkkära tv-profilen att han blir tvingad till operation. Läs anledningen här.

Steffo och Maria Forsbloms miss i Nyhetsmorgon: ”Förlåt då”

För ett tag sedan blev Steffo och Marias programledarskap i Nyhetsmorgon en stor snackis. Det rörde sig om en omtalad miss gällande en gäst som skrapade triss. Programledarduon trodde gästen vann 1 miljon, men i själva verket var det hälften så mycket. 500 000 kronor.

Efteråt bad TV4-profilerna om ursäkt i direktsändning.

– Vi har nämligen gjort bort oss, konstaterade Steffo.

– Nej men vi har på oss de största skämsmössorna, vi var så glada för Marianne som vi trodde hade vunnit 1 miljon. Vi tjöt och kramades, men det var ju inte 1 miljon hon vann, berättade Maria och fortsatte:

– Så pinsamt. Vi missade, kontrollrummet missade, studiopersonalen missade... Men tittarna har skapat en storm via våra sociala medier, så vi vet att ni är med oss i iallafall.

– Förlåt då, avslutade Steffo.

Åsa och Emilio Ingrosso lämnar Sverige: ”Måste hem”

Se klippet här!

Steffos hälsobesked – tvingas till operation efter sviterna

Det är in en ny intervju med Expressen som Steffo berättar att han kan behöva opereras, detta efter sviter från gamla idrottsskador.

– Jag mår kanon, trots min höga ålder och några knäoperationer som gör att jag går lite fult, så mår jag toppen, säger han.

Under 1970-talet arbetade han som gymnastiklärare och sporter som handboll och squash har påverkat honom berättar han vidare.

– Det har gjort att knäna är helt jävla förstörda. Jag har inget brosk. Sen drog jag dessutom av både korsband och ledband i en skidolycka i Alperna för 15 år sedan. Totalt har jag fem operationer. Nästa steg är att byta knäna, att byta leden helt och hållet.

TV4-profilen betonar dock att han inte vill operera sig akut.

– Just nu vill jag inte operera mig akut. Jag har gått ner lite i vikt också för att belasta knäna mindre, för att se om det hjälper. Och det gör det ju faktiskt. Jag har gått ner tio kilo nu under våren. Det gör att jag går bättre, säger han.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!