Idol 2023 marknadsföring banner

Tomas Brolins ilska mot föräldrar när sonen Sebastian spelar fotboll

05 nov, 2021 
https://image.hant.se/emil-byline-nyast.jpg.jpg?imageId=6006800&x=0&y=0&cropw=100&croph=75.268817204301&width=1318&height=1318
Emil Karlsson Lagnelius
Tomas Brolin och sonen Sebastian.
Tomas Brolins son är på väg att slå igenom som fotbollsspelare.
Nu delar den gamle VM'94-hjälten ut en känga – till ”staketfarsorna” som står bredvid planen och skriker.
– Lägg ner! Gå hem!
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Tomas Brolin, 51, gör sällan intervjuer numera, men väljer att göra ett undantag för Titti Schultz, 49, i P4 Extra – Gästen.

– Jag gör inte så många intervjuer, jag har inget behov av det. Jag gör bara roliga saker och intervjuer ingår inte i det, säger han.

Brolin valde efter succén i VM 1994 – där Sverige tog brons och Brolin togs ut i världslaget – att lägga skorna på hyllan bara fyra år senare.

– Jag slutade med fotbollen när jag var 28 år på grund av att jag ledsnade på fotbollsetablissemanget. Det händer mycket bakom ridåerna, som jag upptäckte, som inte var ”my cup of tea”.

Tomas Brolin var kung under VM 1994 när Sverige tog brons. Här firas han inför tusentals jublande svenskar i Rålambshovsparken i Stockholm.

Brolin valde i stället att satsa på en civil karriär som affärsman, främst inom dammsugarbranschen.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag ville testa mina vingar inom businessvärlden och entreprenörsskapet. Sen har jag blivit kvar där och blivit bättre och bättre businessman för varje år, säger han i P4 Extra – Gästen.

Annons

Tomas Brolin är sin sons agent

Men fotbollen är inte ett avslutat kapitel. Sonen Sebastian Hardenborg Brolin, 20, spelar med Hudiksvall i division 1.

– I dag är jag själv ganska ”laid back” med fotbollen. Men jag har ju en son som spelar fotboll där är jag lite agent och mentor till honom. Det är där jag lägger ner det fotbollsmässiga krutet.

På frågan hur han är som fotbollsfarsa svarar Brolin:

– Jag finns där, kommer Sebastian och frågar så är jag där och stöttar. På senare år har han frågat mig mer, då han har förstått att jag varit en hyfsad spelare och har mycket erfarenhet.

Tomas Brolin med sin son Sebastian och makan Marielle Larsson med hennes son Rasmus. Bilden togs i samband med Charlotte Perrellis och Anders Jensens son Adrian Romeos dop i Djursholms kapell 2013. Till höger syns Sebastian i aktion på fotbollsplanen som vuxen.

Och nog finns brinnet för fotboll kvar, trots allt. När Titti Schultz frågar om han har något budskap till föräldrar som står bredvid planen och gapar delar Tomas Brolin ut en känga.

Annons

– Gå hem! Jag gillar inte de här ”staketfarsorna”, det kan jag intyga. Barnen behöver inte såna föräldrar. Barn upp till 20 år ska bara ha roligt på planen och det blir inte roligt med föräldrar som är vid staketet och tror att de kan bättre. Nä, lägg ner!

Tomas Brolin har två barn – förutom Sebastian, vars mamma är fotomodellen Susan Hardenborg, 53, även dottern Lisa Strömberg Brolin, 12, med Chatrin Strömberg, 52.

Han är sedan 2013 gift med Marielle Brolin, 49.

Foto: TT & Instagram

Annons