sveriges mästerkock

Tea Malmegård tar över Efter stängning efter Markus Aujalay

Markus Aujalay och Tom Sjöstedt

Tommy Myllymäki tar över stafettpinnen efter Markus Aujalay i Sveriges mästerkock.
Men vem tar över Efter stängning?
Nu kan Tom Sjöstedt avslöja sanningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP
0:26

Efter reklamen: Mischa Billing om Sveriges mästerkock VIP

(0:26)

Slå på ljud

Tv-kocken Markus Aujalay, 51, har i hela tolv säsonger haft en given plats i Sveriges mästerkock som en av de eminenta jurymedlemmarna. Men tidigare i höstas kom han med beskedet att han har valt att lämna programmet efter alla år.

Programmet som nu är inne på den 16:e säsongen i ordningen får alltså i år en ny stjärnkock som tar plats bredvid Mischa Billing, 56, och Tom Sjöstedt, 47. Det är ingen mindre än Tommy Myllymäki, 44, som tar över efter Markus.

Men Markus hade inte bara en roll som jury i Sveriges mästerkock. Han ledde även sidoprogrammet Efter stängning dit deltagarna som åkt ur programmet fick chansen att tävla om ett fint pris.

Nu kan Tom Sjöstedt avslöja för Hänt att det varken är han eller någon annan av jurymedlemmarna som kommer att leda programmet i år.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Tom Sjöstedt avslöjar ändringen för Efter stängning – hon tar över

Många trodde nog att Markus eller hans ersättare Tommy skulle ta sig an rollen att ta över Efter stängning – men så är alltså inte fallet. Nu berättar Tom att det är Tea Malmegård som tar över programmet.

– Ja precis, det stämmer. Det är en ny. Det är Tea Malmegård! berättar Tom för Hänt.

Han berättar att han tror att det beror på att tiden helt enkelt var för knapp för de ordinarie jurymedlemmarna.

– Jag tror att det handlar om att den ordinarie juryn inte hade tid. Intresse finns nog men mycket tid läggs ju ner och personligen hade jag inte tid. Jag kan inte svara för Misha och Tommy men att spela in tv tar mycket tid. Speciellt när man har ett vanligt jobb också, så man inte hinner inte med allt, berättar Tom och fortsätter:

– Men det här blev ju en jäkligt bra lösning, det har ju gått hur bra som helst så det ska bli sjukt spännande att se!

Därför känner du igen Tea Malmegård

Tea Malmegård är nog för många främst känd för sin expertis på desserter. Men när hon medverkade i Kockarnas kamp visade hon att hon har kunskaper i så mycket mer än bara sötsaker!

Hon utbildade sig till kock på en treårig utbildning i London och insåg snabbt att desserter var hennes stora intresse. Sedan dess har hon dykt upp flera gånger i Nyhetsmorgon där hon bjuder på sin breda kunskap.

Hon äger dessutom restaurangen DoMa tillsammans med sin partner Viktor Lejon som de öppnade mitt under pandemin.

FOTO: Cornelia Nordström / Expressen / TT/Maja Suslin/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN