ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tobias Karlsson om att ta över efter Tony Irving i Let's Dance

19 jan, 2023 
André Färnsveden
Jennifer Iversen
Tobias Karlsson och Tony Irving.
Tony Irving har suttit i juryn sedan starten av Let's Dance 2006.
Nu berättar dansaren Tobias Karlsson om känslorna att ta över efter jurymedlemmen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tobias Karlsson om att ta över Let's dance efter Tony IrvingBrand logo
Tobias Karlsson om att ta över Let's dance efter Tony Irving

Varje år paras en rad kändisar ihop med professionella dansare i det tittarsuccén Let's Dance. Genom coachning från dansarna ska de då tävla ihop varje fredag och ta sig vidare genom poäng från juryn och tittarröster.

Dansaren Tobias Karlsson, 45, var med i programmet redan första säsongen 2006 och är aktiv i programmet än idag. Genom åren har han dansat med stora profiler som Agneta Sjödin, 55, Tina Nordström, 49, som han vann med 2008, Carola Häggkvist, 56, och senast med Mia Parnevik, 54, där dansparet hamnade på en sista plats.

Tobias Karlsson om att ta över efter Tony Irving

En annan som har varit med sedan premiären 20 år tillbaka är britten Tony Irving, 56. När Hänt möter Tobias, berättar han om samtalen han har haft med jurymedlemmen om framtiden, och hur de planerat för att Tobias ska ta över när Tony väl väljer att lägga hoppa av programmet.

Annons

– Men Tony har sagt om han slutar något år så kanske jag får ta över efter honom. Jag skulle älska att sätta mig i juryn, jag börjar ändå bli ganska gammal, kanske dags för mig att gå av snart och kanske sätta mig ner, säger Tobias till Hänt och skrattar.

Om Tony Irving sitter i juryn även i år återstår att se.

Tobias Karlsson om att dansa med Tone Sekelius

Några av deltagarna 2023 har presenterats och bland de hittar vi Tone Sekelius, som har medverkat i Melodifestivalen och som nyligen debuterat som programledare i Paradise.

Det är ännu inte bestämt vem artisten ska dansa med, men Tobias Karlsson förklarar att han gärna hade haft Tone som danspartner. Tone kom ut som transperson 2021 och kommer att bli den första transpersonen att ställa upp i danstävlingen.

– Tone hade varit en makalös danspartner i Let's Dance, att göra något annorlunda och att få göra något banbrytande. Alltså vilken grej att hon är med och visar var skåpet ska stå för ett helt trans-community, säger Tobias till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons