LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Tobias Hyséns nya ord om relationen med syskonen efter bråket

25 sep, 2019 
Lina Arvidsson
Anton och Tobias Hysén
Tobias Hysén och Maria Kaspersson gifte sig inför nära och kära – men halvsyskonen Annie och Anton kom inte.
Nu berättar Tobias mer om konflikten bakom beslutet.
– Synd att det har blivit som det har blivit, det är fortfarande mina syskon såklart, säger Tobias Hysén.
Annons
Glenn Hysén har gift sigBrand logo
Glenn Hysén har gift sig

Tobias Hysén, 37, gifte sig med sin Maria Kaspersson för snart fem år sedan. Vigseln ägde rum i St. Laurentii kyrka i Falkenberg och bland gästerna fanns parets nära och kära, bland annat Tobias pappa, Glenn Hysén.

Tobias Hysén är nu aktuell med sin självbiografi, Jag är inte klar. I boken skriver han att hans halvsyskon, Anton Hysén, 28, och Annie Hysén, 25, inte ville komma på bröllopet. Anledningen ska ha varit att deras mamma, Helena Hysén, inte var bjuden. Helena var tidigare gift med Glenn Hysén.

”Inför bröllopet förklarade min mamma att hon helst inte ville att Helena skulle komma. Det var fortfarande jobbigt för henne att träffa Helena. Vi valde därför att inte bjuda henne. Det var inget svårt val att göra. Min mamma kommer alltid först. Beslutet ledde till upprörda känslor bland två av mina yngre syskon. Det slutade med att Anton och Annie tackade nej till inbjudan. För att visa solidaritet med sin mamma, bestämde de sig för att inte komma på bröllopet, vilket jag har svårt att förstå. Jag tror att de hade gjort samma sak i min situation. Det var tråkigt att det blev så”, skriver Tobias Hysén i självbiografin Jag är inte klar.

Annons

Tobias Hyséns ord om pappans ex-hustru

Nu berättar Tobias Hysén mer om bakgrunden till beslutet att inte bjuda Helena Hysén.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi hade tänkt bjuda henne, hon var ju ändå med i 25 år och har varit en del av våra liv. Men sen ville inte mamma det. När farsan och Helena inte längre var gifta så tyckte och ville inte mamma att hon behövde vara där. Då blev det ett val mellan morsan och Helena och då var det ju en no-brainer på det sättet. Och då blev Helena väldigt besviken och ledsen och det förstår jag väl till viss del, säger han i en intervju i GT.

Han fortsätter:

– Sedan var det inte mer med det förrän Anton och Annie valde att inte komma. Och det får stå för dem, jag kommer aldrig någonsin tycka att det är rätt beslut att göra. Men det är som det är, det är deras beslut.

Relationen med halvsyskonen Anton och Annie

Tobias Hysén berättar också att han, Anton och Annie träffades en del medan Helena och Glenn fortfarande var gifta, men att de idag inte har någon närmare relation. En av anledningarna är att Tobias är äldre än Anton och Annie, säger han.

Annons

Efter Tobias val inför bröllopet blev sprickan mellan honom och hans halvsyskon tydligare.

– Efter det beslutet så valde de lite sida – och det är fine. Men då behöver inte jag heller anstränga mig något nämnvärt. Sedan är det synd att det har blivit som det har blivit, det är fortfarande mina syskon så klart. Men i nuläget har vi så olika liv att vi ändå kanske inte hade umgåtts så mycket, säger Tobias Hysén.

Boken Jag är inte klar ges ut av Idrottsförlaget i samband med Bokmässan den här veckan.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, Henrik Jansson/EXP/TT

Annons