TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tittarkritik mot ”Farmen” – TV4:s svar efter händelserna

18 jan, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Dokusåpan "Farmen" har – efter bara tio avsnitt – fått hård kritik av tittarna. "Lägg ner skiten", lyder det generella omdömet på sociala medier. Nu har TV4 svarat på kritiken om det uppmärksammade programmet.
Annons

TV4:s långkörare “Farmen” har väckt starka känslor sedan starten 2001. Men i år tycks kritiken slå alla rekord.

Efter slagsmål och bråk har hittills en deltagare skickats hem, omåttliga mängder skit pratas och diverse högljudda gräl har brutit ut. På sociala medier börjar nu tittarna tröttna och kritiken mot “Farmen” är hård.

De har gjort ett halvtimmes program om dan av ihopklippta bitar …lösryckta meningar..vad handlar programmet om egentligen“, skriver en förvirrad tittare på Hänts Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hur kan man stå för att göra ett sådant äckelprogram. Att ens vilja vara programledare“, skriver en person och taggar programledaren Paolo Roberto i kommentaren.

“Hur vill Paolo sänka sig så lågt och leda detta skitprogram”, frågar sig en person på Facebook.

Många andra har på Instagram och Facebook ett kort och koncist budskap till TV4.

Lägg ner och gör något som folk och jag vill titta på

Annons

“Lägg ned detta nu”

Lägg ner skiten

Helt galet, håller med om att programmet inte bör sändas.”

LÄGG NER! Är inget att visa. Bara tjafs, bråk och otrevligheter! Sänd något vettigt istället

Efter att deltagaren Louise Olsson slog till Kirsi Pärssinenn steg produktionen in och skickade hem Louise.

– Fysiskt våld är på inget sätt acceptabelt, sa TV4:s pressinformatör, Anders Edholm, då.

Efter Louise lämnat ”Farmen” kom också kritik mot TV4 för att Kirsi fick vara kvar.

För det första så ska varken psykiskt våld eller fysiskt våld accepteras. Jag tycker att dom bägge har gjort enorma fel och borde ju få åka ut bägge två!“, skriver en person på Instagram.

Andra tycker att det är dubbelmoral att Louise skickades hem – men inte Kirsi.

Men att mobba är ok. förvirrande.”

Men är okej att mobba folk i tv”

Lite dessa konflikter som gör programmet tyvärr. Det borde vara noll tolerans mot misshandel, psykiskt och fysiskt, inget av det är ok

Annons

Lägg ner skiten. och tydligen är mobbing tillåtet för tv:4

Men är det okej med mobbning? Jag tycker båda ska åka ut inte bara en.”

TV4:s pressansvarige, Anders Edholm, säger att de fått både positiva och negativa reaktioner från tittarna.

– Farmen är ett av våra format som engagerar mest i sociala medier och precis som alltid är det både ris och ros från våra tittare, skriver han i ett mejl till Hänt. Han fortsätter:

– Det är en väldigt speciell miljö farmarna befinner sig i, utan alla moderna bekvämligheter, mindre mat än vad man kanske är van vid, hårt arbete och man är där tillsammans med helt nya bekantskaper. Det kan lätt bli att man då agerar på ett sätt som man inte skulle göra normalt utanför Farmen.

Anders Edholm menar också att produktionen har koll på deltagarna under inspelningen och griper in om det skulle behövas.

– Vi har full förståelse för att vissa situationer upplevs som hårda eller kanske till och med obehagliga för vissa tittare, men produktionen är alltid närvarande och har en nära dialog med alla deltagare för att de ska få stöd om de upplever något som jobbigt. Både under och efter inspelningen. Så fort något händer, från allt för hårda ord till att någon hamnar utanför, tar vi det på största allvar och produktionen går in på Farmen och samtalar och har möte med alla inblandade, säger Anders Edholm.

FOTO: TV4

Annons