stjärnorna på slottet

Tittarnas starka reaktioner – efter händelsen i Stjärnorna på slottet

Pia Johansson Carolina Gynning

Nyligen hade Stjärnorna på slottet premiär för sin 17:de säsong. Som vanligt kan tittarna förvänta sig många känslosamma stunder när kändisarna öppnar upp sig om livet.
I första avsnittet var det dags för Pia Johansson att öppna upp om sitt liv.
Något som nu får tittarna att hylla skådespelaren för sitt mod.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna
0:24

Efter reklamen: Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna

(0:24)

Slå på ljud

I år är det dags igen för fem svenska kändisar att checka in på Bäckaskog slott i Skåne. Årets säsong av Stjärnorna på slottet är den 17:de i raden och som vanligt så kan tittarna förvänta sig känslosamma och intima stunder när kändisarna öppnar upp om livet.

Kändisarna som flyttar in på slottet kommer vara värdar för varsin dag med aktiviter och samtal runt frukost- lunch- och middagsbord. För femte året i rad är det såklart stjärnkocken Tareq Taylor, som ser till att mätta gästerna.

I årets säsong kommer vi få följa Carolina Gynning, 44, Jon-Henrik Fjällgren, 35, Pia Johansson, 62, Lars Lerin, 68, och Anja Lundquist. Nyligen hade första avsnittet premiär och först på tur var skådespelerskan och komikern Pia Johansson. I avsnittet delade hon med sig av en traumatisk upplevelse som kom att påverka hennes framtid.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Pia Johansson om traumatiska aborten – som påverkade framtiden

Det är när gänget sitter och samtalar vid bordet som Pia Johansson får frågan av Anja Lundquist hur tankarna har gått bakom att Johansson inte har några barn idag. Då berättar skådespelaren att hon längtade länge efter att skaffa en familj – men en traumatisk abort i tonåren påverkade hennes framtid.

Hon fortsätter att berätta om graviditeten som ägde rum i slutet av 70-talet och Pia berättar att hon kände ett illamående och att något inte riktigt stämde. Men två olika test visade att hon inte var gravid.

– Sedan känner jag att det här är något konstigt så jag åker in till Skövde. Då visar det sig att jag är gravid, säger hon i programmet.

Pia bestämde sig sedan för att göra en abort men hon var redan för långt gången i graviditeten. Hon och hennes dåvarande pojkvän tog då ett möte med Social styrelsen och paret fick då ett tillstånd att göra en abort eftersom det krävs ett sådant efter en viss vecka. Men skådespelaren var ändå tvungen att gå igenom en vanlig födsel.

– Och nu måste jag ju då föda fram det här döda fostret eftersom det hade gått för långt. Jag är drogad under den här tiden, eller jag får någon slags lugnande så jag är lite borta, berättar Pia och fortsätter berätta om de starka och gripande känslorna som hon kände när hon sedan skulle ta sig hem till Skara igen:

– Och så säger jag bara: ”Men vänta, vänta, jag glömde en sak, jag måste bara hämta nåt på rummet. Jag har glömt mitt barn”. Det var en så stark känsla att jag hade glömt mitt barn. Alltså det var så tydligt att mitt barn var kvar och jag går ifrån det. Och att jag inte kan hämta mitt barn.

Tittarna hyllar Pia Johansson för sitt mod

Efter traumatiska aborten berättar hon att hon satte en ”förbannelse” på sig själv. Att hon inte längre var värd att få bli en mamma, och när åren hade gått sedan så kunde hon inte längre bli gravid.

– Det var nästan en befrielse: Nu är jag för gammal för att få barn. Men nu är det ju så här att jag tycker meningen med livet är inte att ha barn. Det är inte allas mening att ha barn. Nu har jag berättat den här berättelsen och det kanske var en del av min mening med livet. Att få dela den.

Pia Johansons berättelse hyllades av alla andra gäster vid bordet och väckte starka reaktioner. Nu efter att programmet har sänts så hyllar även tittarna Pias mod.

”Så bra Pia var!!!”, skriver en tittare.

”Pia!! Woow vilken kvinna”, skriver en annan.

”Tack Pia! Det var underbart av dig. Modiga människa”, skriver en tredje.

”Så bra och intressant, borde varit lite längre bara. Pia så fint av dig att dela din historia med oss alla, kram.”, skriver en fjärde.

Längtan efter att träffa en partner

Flera följare har även hyllat Pia för att hon berättar i programmet att hon gärna vill träffa någon. När Hänt träffar henne på pressträffen för Stjärnorna på slottet berättar hon om längtan efter att träffa någon.

På frågan om Pia trivs med att vara singel svarar hon nej och i programmet berättar hon att hennes förhoppning och önskan inför nästa år är att blir kär.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN