Tittarnas kritik efter TV4:s beskedet om att Så mycket bättre försvinner

Så mycket bättre

Tittarsuccén Så mycket bättre kommer att försvinna från rutan i veckan.
Nu riktar TV4-tittarna skarp kritik mot kanalen efter att de gått ut med beslutet.
”Skandal”, skriver en person i en kommentar.

Den stora tittarsuccén Så mycket bättre är äntligen tillbaka och i år är det stora artister som Benjamin Ingrosso, Tommy Körberg, Plura Jonsson och Silvana Imam som tar plats i programmet. Än så länge har det bjudits på en hel del starka tolkningar och artisterna har berört många ämnen som legat dem nära om hjärtat.

I lördagens avsnitt tolkade bland annat Tommy Pluras låt Förgiftat blod som lämnade båda artisterna i tårar. Låten handlar om uppoffringar de tvingats göra för att orka med deras yrke som artister, och i avsnittet pratar de öppet om hur de båda kämpat med missbruk på olika sätt.

– Det är en viktig låt för mig och det handlar om allt man har offrat för att få göra det man tycker mest om. Och så lever man längst fram med förgiftat blod. Man var påtänd hela tiden, säger Plura om låten.

Tommy Körberg om tuffa tiden

Även Tommy berättar.

– Jag har ju levt ett illustert liv om man säger så. Men det var inte det var inte jag. Det var en annan person, säger han innan han fortsätter:

– Jag tror jag och Plura har det gemensamt, att det finns en nästintill patologisk längtan efter att få vara på en scen som många människor tar till sig. Men när man väl har kommit in där så är det jävligt svårt att ta sig ut igen.

LÄS MER: Här är artisterna i andra säsongen av Late Night concert

För många är Så mycket bättre veckans höjdpunkt, men i veckan försvinner programmet för en stund. Nu riktar tittarna skarp kritik mot TV4 för att ha fattat det beslutet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför försvinner Så mycket bättre

I ett meddelande till Hänt berättar programmets pressansvarig, Amanda Hjärtmyr, varför programmet inte kommer att sändas på lördag.

”Lördagen den 14e november sänds fotbollsmatchen mellan Sverige och Kroatien på TV4”, skriver hon och fortsätter:

”Men det är tillbaka igen den 21 november precis som vanligt.”

Tittarna riktar skarp kritik mot TV4

Trots att programmet snart är tillbaka är det nu många trogna tittare som är allt annat än nöjda över TV4:s beslut om att inte sända programmet.

I kommentarsfältet på Hänts Facebooksida är det många som uttrycker sin besvikelse över att sporten alltid ska gå före, och att de inte förstår hur de kan prioritera att ta bort ett så populärt program som Så mycket bättre.

”Som vanligt så tar fotbollen över! Fan också att TV4 aldrig fattar att vi är många som hellre vill se "Så mycket bättre " än den där jävla fotbollen! Dessutom en lördagskväll!”, skriver bland annat en tittare.

”HELT SJUKT i dessa corona tider. Enda programmet folk vill se tas bort för fotboll. Skandal”, skriver en annan.

Många är också snabba med att komma fram till egna lösningar på hur problemet på bästa sätt hade kunnat lösas.

”Det finns massor av sportkanaler visa fotbollen på någon av dessa kanaler i stället för att plocka bort program som redan finns i tv-tablån”, föreslår en.

LÄS OCKSÅ: Plura Jonsson om relationen till Benjamin Ingrosso efter Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Tommy Körberg bryter tystnaden om kokainmissbruket: ”Kåken”